Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2012, 19:04
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Sorki kolego ale co ty mi obaliłeś bo nie zauważyłem? Prosiłeś o moje argumenty to ci wypisałem dlaczego ten twój ranking jest gówno wart.
Tylko wszystkie Twoje argumenty NIE MAJĄ SENSU, NIE MAJĄ ZBYT WIELE LOGIKI, co wiele razy Ci udowadnialiśmy. Przynajmniej te argumenty odnośnie rankingu.

Jeśli opierasz na nim swoje wnioski że nasz poziom się podniósł to gratulueje. Jeśli uważasz że dlatego bo Polska podskoczyła w klasyfikacji to też gratuluje.
Jeszcze raz, ostatni raz. Ranking wyznaczany jest na podstawie co rocznej bezpośredniej rywalizacji z klubami najpierw teoretycznie słabszymi, potem teoretycznie równorzędnymi, a następnie teoretycznie silniejszymi - jak Spartak, Fulham, Twente, Manchester City, Juventus, Salzburg, Dnipro i wiele innych. Dlatego możemy powiedzieć, że NA TLE RYWALI nasz poziom się podnosi.

NA TLE RYWALI - a więc może być też tak, co wątpliwe ale jednak, że np. poziom całego rejonu od 16 do 30 miejsca się obniża, to znaczy zdecydowana większość krajów z tego rejonu jest słabsza, dlatego my stojąc w miejscu robimy na tle rywali postęp, albo też np. wolniej się cofamy niż inni. Niech każdy sobie odpowie, czy rzeczywiście jest tak, że poziom piłki w tym rejonie spada.

POLSKA jest tam dlatego bo głównie punktowała amica i gówno to się ma do progresu naszyj ligi.
Już z zasady skoro "amica" tak świetnie punktowała, to biorąc pod uwagę fakt, że "amica" jest członkiem polskiej ligi i tylko raz z (aktualnie) czwartego ich sezonu w pucharach była w tej lidze mistrzem o czymś świadczy. Co więcej, raz radziła sobie świetnie z drużynami dużo silniejszymi, następnie odpadła z późniejszym finalistom i...nie zakwalifikowała się z tej słabej ligi choćby do LE o czymś świadczy.

Druga sprawa, argument, że tylko "amica" punktowała dużo dla Polski - jakoś tej "amiki" nie było w poprzednim sezonie w pucharach, a osiągnęliśmy rekordowy w ostatnich latach dorobek, wytłumacz mi to z łaski swojej, jak to możliwe, skoro punktuje tylko "amica"...? Czekam na odpowiedź z niecierpliwością.

Podobna sytuacja ma się z Duńczykami tj. punktowała głównie Kopenhaga wiec chyba nie znaczy to że poziom tamtej ligi się podniósł ? Ale wy tłoczcie dalej.
Już nawet napisaliście że jeśli w tej edycji nastąpi klapa to wcale nie bedzie to oznaczać obniżenia poziomu, hmmm ciekawa teza.[/QUOTE]

Przecież to gołym kurna okiem widać że jest gorzej niż było hehe.
Gołym okiem to sobie można...Na oko też wszak widać, że pod względem wybiegania i organizacji w grze defensywnej, taktyce gry defensywnej i powrotu do defensywy w czasie kontry jest o niebo lepiej, niż było kiedyś. I rozstrzygnij, kto ma racje?

Bo na lokatę wpływa wiele czynników bezpośrednio niezależnych od zainteresowanego kraju.
Oświeć mnie, bo nie potrafię za bardzo znaleźć tych tajemniczych czynników. Chyba że chodzi Ci o to, że jednym z tych czynników są porażki rywali, w takim wypadku wybacz, ale naraziłbyś się na śmieszność.

Nawet nie punktując możesz awansować!
Jakim cudem?
To miało by sens tylko wtedy gdyby zrobić coroczne zestawienie i porównanie z lokatami osiągniętych rok, dwa , trzy lata wczesniej.
OK, więc jeszcze inaczej możemy stwierdzić - na przełomie ostatnich pięciu sezonów polska liga zrobiła postęp. Teraz będziemy precyzyjni. Zadowolony?

Niemniej jednak w tym jest problem, że każdy z nas inaczej rozumie postęp - dla Ciebie postęp to tylko to co widzisz, atrakcyjność spotkań, dla innych to coś więcej, czynników na to wpływających jest więcej a podstawowym czynnikiem jest bezpośrednia rywalizacja z rywalami w Europie.
Odpowiedz cytując