Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2012, 18:47
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Bobek90, to nie ma sensu. Raz po raz obalamy te argumenty, ale on tego kompletnie nie czyta, widocznie to przekracza jego możliwości i powtarza te dyrdymały cały czas, bo "wie lepiej". Radziłbym odpuścić.

E: Co do Śląska...no cóż, grali całkiem fajnie jesienią 2011, mimo że już wtedy nie był to poziom na puchary, potem na wiosnę grali bardzo słabo, mimo to dociułali wystarczającą ilość punktów, bo Legia, Lech i Wisła były w kryzysie. Nie można było liczyć na coś więcej, skoro po sezonie 2011/2012 drużyna Śląska jest...jeszcze słabsza, niż ta wiosną! Odszedł Celeban, który nie dość, że był bardzo, bardzo solidnym obrońcą, to jeszcze strzelał sporo goli, odszedł doświadczony Madej, który w jakiś sposób napędzał te ich akcje (5 goli i 4 asysty), totalnie bez formy są jedyni napastnicy w drużynie, czyli Diaz i Voskamp, słabo wygląda Mila, BEZNADZIEJNY po kontuzji jest Kazmierczak. W drużynie nie ma też całkiem niezłych i doświadczonych stoperów, czyli Pietrasiaka i Fojuta, odszedł też Sztylka, który zapewne trzymał tą ekipę w szatni. W zamian nie przyszedł praktycznie nikt, Grodzicki i Patejuk to co najwyżej uzupełnienie składu, jeśli mówimy o drużynie, która chce się bić o LM, natomiast Kowalczyk nie może zrobić różnicy, skoro był zbyt słaby na Zagłębie Lubin.

Jestem pewien, że aktualny Śląsk nie wyznacza poziomu ligi (bo ma się nijak choćby do Śląska z jesieni) i jestem pewien, że w aktualnym sezonie czołówka będzie wyglądać zupełnie inaczej.
Sorki kolego ale co ty mi obaliłeś bo nie zauważyłem? Prosiłeś o moje argumenty to ci wypisałem dlaczego ten twój ranking jest gówno wart.
Jeśli opierasz na nim swoje wnioski że nasz poziom się podniósł to gratulueje. Jeśli uważasz że dlatego bo Polska podskoczyła w klasyfikacji to też gratuluje.

POLSKA jest tam dlatego bo głównie punktowała amica i gówno to się ma do progresu naszyj ligi. Podobna sytuacja ma się z Duńczykami tj. punktowała głównie Kopenhaga wiec chyba nie znaczy to że poziom tamtej ligi się podniósł ? Ale wy tłoczcie dalej.
Już nawet napisaliście że jeśli w tej edycji nastąpi klapa to wcale nie bedzie to oznaczać obniżenia poziomu, hmmm ciekawa teza.

Przecież to gołym kurna okiem widać że jest gorzej niż było hehe. Progres jest wtedy gdy kluczowe drużyny podnoszą swój poziom a nie kiedy kraj notuje awans lub spadek w waszym zacnym rankingu. Bo na lokatę wpływa wiele czynników bezpośrednio niezależnych od zainteresowanego kraju.

Nawet nie punktując możesz awansować! więc sorki ale wyciąganie wniosków że nasz poziom się podnosi na płaszczyżnie sumy wyników z 5 ostatnich lat jest poprostu idiotyczne.
To miało by sens tylko wtedy gdyby zrobić coroczne zestawienie a następnie porównać lokaty jakie osiągnięto rok, dwa lub trzy lata wczesniej przez daną federację.
Obecnie to ja mogę powiedzieć tylko tyle że suma punktów z sezonów 2007 - 2011 jest większa lub mniejsza sumie punków z sezonów 2002 - 2006 tj 17.000 : 19.916

Bobku ja rozumiem że lubisz wyciągać zdania z kontekstu a następnie dosztukowywać do nich swoje tezy ale bez przesady, szanujmy się...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.08.2012 o godz. 19:02.
Odpowiedz cytując