Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2012, 17:38
Lemur napisał(a):Wyświetl post
To, że dzięki umiejętnemu podpisywaniu kontraktów przez Valckxa (krótkie umowy Lameya, Nuneza itd. ) nawet w takiej sytuacji Wiśle nie grożą problemy związane z obsługą kontraktów zawodników.
Oł ryli? Bo mi wychodzi, że patrząc na same wpływy z transmisji przychód zmniejsza się przynajmniej o 15 milionów, a wydatki na kontrakty obniżają się znacznie mniej. Odeszli: Lamey, Nunez, Diaz, Pljić, Małecki i Jirsak. Dochodzą: Głowacki, Quioto, Miśkiewicz, Sikorski i lewy obrońca, kimkolwiek on będzie. O kimś zapomniałem? Ile na tym mogliśmy zaoszczędzić? Około 0,5 mln euro w skali roku? Sporo więcej jeśli założymy, że Valckx szastał pieniędzmi, ale mimo wszystko raczej mniej niż 1 mln euro. Na kontrakty wydaliśmy 59% z 55,4 mln zł, czyli 32,7 mln. Odejmujemy od tego te zaoszczędzone 0,5 -1 mln euro i zostaje nam jakieś 30 - 28,5 mln zł do płacenia zawodnikom. Przychód spada przynajmniej o 15 mln do poziomu 40 mln zł, bo w raporcie zaznaczono, że o 15 mln zwiększyły się wpływy z transmisji i premii z pucharów w porównaniu z sezonem 10/11. Spadek wpływów komercyjnych i dnia meczowego pewnie też by był, ale nie podejmuję się oszacowania tych kwot. Na moje oko wygląda to nędznie, a stosunek wydatków na płace do uzyskanych przychodów daleki jest od tych ponoć optymalnych 60%.
Edit: nie zauważyłem, że raport dotyczy lat, a nie sezonów.
Lemur napisał(a):Wyświetl post
A sytuację, że w tym sezonie nie ma pucharów i przychodów z tego tytułu, zawdzięczamy już posunięciom nowego niekompetentnego szefa pionu sportowego. Bednarz wiosną jedynie pogorszył wszystko i wszystko przegrał.
ależ oczywiście. Przecież Valckx i Basałaj zostawili nas na fotelu lidera. To Bednarz wszystko zepsuł!
A tak na poważnie, to Bednarzowi można zarzucić najwyżej, że nie uratował konającego pacjenta. Problemy zaczęły się na długo przed nim.
Ostatnio edytowane przez jova : 02.08.2012 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując