Wyświetl pojedynczy post
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2012, 16:36
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Dodać należy jeszcze
co oznacza, że są to dan eprzesłane bezpośrednio z klubu.
To chyba kończy temat mitycznej dziury budżetowej pozostawionej przez Valcx-a
Lemur napisał(a):Wyświetl post
To obala też teorie, że właśnie kontrakty zawodników Valckxa doprowadziły do problemów finansowych i groźby bankructwa klubu.
Napiszę tylko, że stawiając dość niepopularne tezy na temat gospodarowania finansami klubu i próbując obalać argumenty domorosłych poważnych ekonomistów którzy sprzedawali mi kop za kopem, starałem się zwrócić uwagę na burdel panujący w tym klubie tylko i wyłącznie z nadania imć Cupiała.

Ufam, że kibice i forumowicze krytykujące hipotezy poddające w wątpliwość tzw. teorię wielkiej biedy teraz spojrzą szerzej na tę sytuację i wyciągną wnioski zgoła inne od poprzednich. Prawda zapewne leży gdzieś pośrodku i nie twierdzę, że ja i inni krytycy "dziury" mają stuprocentową rację - jestem jednak zdania, że podane do publicznej wiadomości dane obnażają desperackie medialne działania świty Cupiała, które miały usprawiedliwić wykarczowanie poprzedniego pionu sportowego i głodne kawałki o biedzie i braku pieniędzy na programy meczowe podawane do prasy. To jest oszukiwanie kibiców.

Nie mogę jednak powstrzymać się, aby nie zadać ostatniego pytania jednemu z delikwentów:

hunter napisał(a):Wyświetl post
Z kolegą Wattsem nawet nie dyskutuje, bo najwyraźniej nie ma zielonego pojęcia o podstawach ekonomii i nie zdaje sobie sprawy, że jak się ma w portfelu 10 zł, zainwestuje 100% tej kwoty i inwestycja okaże się porażką, to ma się 0 zł. I w takiej sytuacji jest teraz Wisła. A nawet gorszej, bo ma bieżące zobowiązania kontraktowe dla choćby takich tuzów jak Jaliens.
czy w języku poważnych ekonomistów 55 milionów przychodu (nie, nie mylę przychodu z zyskiem, skończyłem gimnazjum) klubu piłkarskiego przy 40-50 milionach stałego rocznego budżetu to

hunter napisał(a):Wyświetl post
Tak narobili, że klub stanął nad przepaścią finansową i o jakiejkolwiek autonomii decyzyjnej można zapomnieć na długo.
?

Tyle na ten temat, nie będę tego ciągnął
---

Byłoby bardzo fajnie, gdyby przyszedł ten Michel. Wszyscy piszą o tym, że chłop był solidny i regularny w Arisie, a przecież nie możemy mieć takiego pecha, żeby skupować samych Jaliensów. Oby dopięli ten transfer do końca. Bo jak się pogubią ze straszakami straszaków na straszaków, to na lewej obronie zostaniemy faktycznie z Bunozą.
Ostatnio edytowane przez Watts : 02.08.2012 o godz. 17:12.
Odpowiedz cytując