Wyświetl pojedynczy post
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2012, 14:43
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Brasile wypatrzyl Smuda jak Wisla na jakims obozie byla, ten jego klub gral tam z kims sparing z tego co pamietam.Ty mowisz o jego drugim wejsciu do Wisly mi chodzilo o to z 99 roku.Kosowski zostal faktycznie wypozyczony przed tym sezonem w ktorym Edno dolaczyl, wiem, ze to wszystko mozna sprawdzic tez mam google.Edno debiutowal chyba z tym Switem, mial pierwsza polowe slaba byl jakis speszony, moze warunki zimowe go troche zamulily, a w drugiej krecil nimi jak chcial, pozniej juz go nie widzialem na boisku, zagral w jakims wyjezdzie z ktorego nie bylo transmisji.

jak widzisz pozniej szlo mu calkiem niezle, umiejetnosci napewno mu nie brakowalo.

http://www.wislaportal.pl/14510,Najl...o_wislaka.html
faktycznie nie menago ale sam S. go przytaszczył na Reymonta: wywiad z DP z 2001:
"- Jak to się stało, że z odległej Brazylii trafiłeś na boiska polskiej ekstraklasy?
- Zrobiłem sobie wycieczkę po Niemczech i tam też zobaczył mnie trener Smuda. Spodobało mu się, jak gram, i zabrał mnie do Krakowa."
z innego tekstu DP o Brasilii wynika, że to nie była wycieczka " Dokładnie cztery lata temu wiślacy sprowadzili filigranowego napastnika (tylko 168 cm wzrostu), gdy wpadł w oko trenerowi Franciszkowi Smudzie podczas tournee reprezentacji stanu Sao Paolo po Niemczech. "
no chyba że on uważał że to wycieczka
ja swojego zdania nie zmieniam: Brasilia to szrot. I za pierwszym razem i za drugim nic wielkiego dla Wisły nie zrobił.
ps. to nie jest wujek google
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując