emjot napisał(a):

Pozwolę się nie zgodzić. Brasilia to szrot. Nie wynaleziony, a przywieziony na cd pewnie, bo dvd nie było wtedy. Przez menago.
Dla Edno konkurencją Kosa? ty wiesz o czym piszesz?
Edno w Wiśle: II runda sezonu 2003/04 (debiut w marcu z Polkowicami - wtedy o ile pamiętam zadebiutowali Kłos, Kukiełka, Majdan, Kowalczyk. A gwiazdę w Edno widział ówczesny prezes Czerwiński.)
Kosa w Wiśle:29.09.1999 – 10.07.2003; 01.07.2007 - 14.01.2008 W którym momencie niby ze sobą rywalizowali? Na PS czy Fifie?
Uche w Wiśle wtedy był. Tyle tylko że grał na prawym skrzydle. A Edno na lewym. Taka drobna różnica.
W meczu z Polkowicami i Świtem Nowy Dwór Mazowiecki wyszedł w podstawowym składzie (ze Świtem zmienił go Piotrek Brożek). Z Amicą i Wisłą Płock zmieniał Pietię na skrzydle.
I tak skończyła się kariera Edno w Wiśle. Może szkoda że nikt nie miał cierpliwości do niego, może nie. Ja go zupełnie nie pamiętam. Tzn. wiem że był, w meczu z Polkowicami był strasznie wolny, reszty jego występów nie pamiętam amba fatima.
|
Brasile wypatrzyl Smuda jak Wisla na jakims obozie byla, ten jego klub gral tam z kims sparing z tego co pamietam.Ty mowisz o jego drugim wejsciu do Wisly mi chodzilo o to z 99 roku.Kosowski zostal faktycznie wypozyczony przed tym sezonem w ktorym Edno dolaczyl, wiem, ze to wszystko mozna sprawdzic tez mam google.Edno debiutowal chyba z tym Switem, mial pierwsza polowe slaba byl jakis speszony, moze warunki zimowe go troche zamulily, a w drugiej krecil nimi jak chcial, pozniej juz go nie widzialem na boisku, zagral w jakims wyjezdzie z ktorego nie bylo transmisji.
jak widzisz pozniej szlo mu calkiem niezle, umiejetnosci napewno mu nie brakowalo.
http://www.wislaportal.pl/14510,Najl...o_wislaka.html