MichaelMyers napisał(a):

|
Gosciu to Ty wymyslasz swoja teorie przeciw faktom, w slabiutkim obecnie Broendy nie gral tez z powodow pozasportowych?Czlowieku jak mozna sie tak oszukiwac?
|
Paljić w drugiej bundeslidze:
07/08 19 występów, 784 minuty
08/09 29 występów, ale wiele z ławki, stąd tylko 1453 minuty
09/10 17 występów, 595 minut
Twoja interpretacja faktów:
MichaelMyers napisał(a):

|
gral regularnie przez poltora roku na dwa lata to sa fakty
|
Frederiksen w Brondby, w lidze:
09/10 9 występów, ale 604 minuty
10/11 20 występów, 1587 minut
11/12 18 występów 1467 minut
Nie wiem jak trzeba na te liczby spojrzeć, by uznać, że jedne przedstawiają zawodnika, który nie gra w swoim klubie, a drugi gra regularnie.
W zimie Brondby sprowadziło 20letniego młodzieżowego reprezentanta Danii i odstawiło dwóch wcześniej rywalizujących na tej pozycji zawodników - Frederiksena (30 lat) i Rasmussena (35 lat). Ile w tym było decyzji czysto sportowej, ale ile chęci postawienia na młodego zawodnika, na którym można zarobić, ja nie wiem.
Taki scenariusz też jest możliwy:
Onyszko napisał(a):
|
Trzy lata temu Frederiksen podpisał kontrakt z Brondby Kopenhaga. Na początku przegrywał walkę o miejsce w składzie z Thomasem Rasmussenem, dziewięciokrotnym reprezentantem Danii. Po jego odejściu wskoczył do składu, ale zimą ubiegłego roku doznał kontuzji uda i stracił miejsce w jedenastce. Gdy przychodził do Brondby, gazety pisały o jego bardzo wysokim kontrakcie. Potem klub popadł w problemy finansowe. Pewnie z tego powodu działacze przestali na niego stawiać, nie chcieli przedłużyć z nim umowy i musiał szukać innego pracodawcy.
|
http://www.sport.pl/pilka/1,64946,12...h_w_Wisle.html
Nie wiem czemu Frederiksen odszedł z Brondby i czemu nie podpisał kontraktu z Frankfurtem, ale wiem, że nie masz faktów potwierdzających Twoją z góry założoną teorię, że sprowadzamy szrot. To Twoje odczucie, opinia, a nie prawda.