Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2012, 02:28
-Zamrożona jest jedynie ponoć część premii z Kw. do LM i z LE.
- Obok Marcelo i Głowackiego, w tym samym okresie również został wytransferowany Diaz.
- A ponad to nikt nie wie na tym forum gdzie i na co poszły zyski z poszczególnych transferów podobnie jak teraz nic nie wiadomo na temat kasy z Małeckiego w kontekście jego wypożyczenia..
A zdrowy rozsądek podpowiada że tekst który poniżej ponownie zacytuje jest tego wart.. bo nikt mnie nie przekona że jakaś pensja Jaliensa czy innego Lameya spowodowała katastrofę budżetową, przy jednoczesnym zdobyciu MP i zyskach z pucharów, których na tym poziomie nie mieliśmy od 9 lat.

Dla mnie sprawa jest jasna, boss sie rozczarował że mając "aż pół roku" (przyznaje że z mojej strony to "aż" to tylko żart, ale widać nie dla bossa, przypomnę też że realna budowa nowej drużyny zaczęła się od sprowadzenia w okienku zimowym 5 nowych piłkarzy, Meliksona, Pareiki, Genkowa, Siwakowa i jak przyszłość pokazała niestety również Jaliensa, co nie zmienia faktu że większość piłkarzy okazała się realnym wzmocnieniem, czyli do gry o LM było raptem pół roku) Maaskant z Valckxem nie zbudowali jednak drużyny która by awansowała do wyśnionej LM. No a jak się już rozczarował to mamy co mamy, czyli kolejny krok do tyłu, aż znowu pojawi się nowa idea na horyzoncie i tak od ściany do ściany. Teza zaś o zapaści budżetowej to jedynie pretekst aby nie kontynuować tej linii inwestycyjnej, czyli zwyczajnie nie inwestować, choćby w transfery. Czyli mamy zastój wolą właściciela, a nie w wyniku obiektywnych przesłanek.

PS I) .. a że B. Basałaj z Radą nadzorczą przeszacowali frekwencję to pewnikiem fakt, jednak katastrofy takiej on spowodować nie mógł, takiej że teraz połowa klubów z polskiej ligi może przebić nasze finansowe propozycje odnośnie transferów, te hipotetyczne, bo i też cała aktualna polityka transferowa ma miejsce jedynie hipotetycznie, gdyż w zasadzie to mamy antrakt, tak od zimy tego roku i nadal trwa ..Powrót Głowackiego , rezerwowy z Polonii czy wypożyczenie Quioto tego w niczym nie zmienia , w samej rzeczy co do transferów mamy czas.. na przerwę.

I jeszcze ten post którego przesłanie podzielam.
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Na spokojnie, bez zadnej szydery itd wytłumacz mi prosze
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jak Zdzichu scaignał Bunoze, Jovanica, Wilka za kilkaset tys E, Żurawia, Paljica z bardzo wysokimi kontraktami
+ wypozyczenia Cikosa, Riosa, Chaveza i odpadlismy z Karabachem to nie było dziury budżetowej
A Jak Stan ściągnał za darmo Lameya, Ilieva, wypożyczył Bitona, Diaza, Nuneza,i kupił Jovanovica ( pewnie za tyle co Bunoze) i wychodzimy z grupy LE grajac wczesniej w 4 rundzie el LM (2,1 mln E za sama LM) to stajemy na skraju przepaści finansowej
Jak to jest mozliwe?
Po ile oni zarabiali? 500 tys E podstawy? Bo nie bardzo wiem jak inaczej to racjonalnie wytlumaczyc
Paljić czy zwłaszcza Wilk wysokich kontraktów nie mieli, a z resztą się zgadzam., ot cud, a na poważnie to właściciel nasz znowu się zniechęcił i zakręcił kurek.. A o naszych aktualnych możliwościach zresztą i tak nikt nic tu nie wie, bo to tajemnica .. jest jakaś kasa na transfery czy jej nie ma, niewiadomo , dokładnie tyle wiadomo, że nic niewiadomo.
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Jasne ze Bednarzowo-Cupialowa wizja sie nie uda. Jak nie zasiejesz to nie zbierzesz. Proste.
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Za Stana i Basalaja akademia tez nie byla tak naprawde mozliwa. Tu o wszystkim decyduje tak naprawde jedna osoba.
Nic mi tu dodać.
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.07.2012 o godz. 05:32.
Odpowiedz cytując