pan Dudi napisał(a):

Jeśli dojdzie do zmiany taktyki w Wiśle (o czym mówił Probierz), to 3 defensywnych pomocników w kadrze będzie wystarczającą ilością, bo i tak grać mamy jednym. Jeśli nie, to zobaczymy. Tak, czy inaczej, dobrze, żeby Uryga wrócił do zdrowia.
Co do Lewandowskiego - odebrałem fragment o nim tak, jak hunter.
SKĄD WIESZ? STOP. Na początku napisałem- na czym polega wyższość piłkarzy zakontraktowanych przez Jagę nad piłkarzami zakontraktowanymi przez Wisłę? Napisz mi, posługując się racjonalnymi argumentami.
Działanie doraźne? Co Ci nie pasuje w polityce transferowej Wisły? Czym się różnią ruchy Wisły od ruchów Jagi, którą stawiacie za wzór. Serio, to wykracza poza moje pojmowanie. Albo nie wiem, że Jaga sprowadziła jakichś genialnych piłkarzy za półdarmo, albo wszyscy, którzy przyszli do nas, to szrot (tzn. o tym, że o prawdziwości drugiej części zdania część forumowiczów jest przekonana bez oglądania ich w meczach o stawkę, to ja wiem, w końcu przyszli za kadencji Bednarza, to musi być szrot ).
|
Wiesz co to juz chyba nie zrozumiesz jak mam Ci tlumaczyć dlaczego Dwagaszwili na chwilę obecną jest lepszy od Sikorskiego/Quioto to ja nie mam tyle czasu.
Prównujemy jednego z najlepszych napastniŻow ligi do jednego z najgorszych i wielkiej niewiadomej.
Nawet na sile porownujac Pazdana do Glowy mimo, że to inne pozycje glowa jest u schylku kariery a Pazdan ma jeszcze sporo grania przed soba. A tu sie mialo budowac na przyszlosc...
Co mi nie pasuje, zmiany, ciagle zmiany. Brak planów dlugoterminowych. My ciagle chcemy do LM ale stawianie sprawy TERAZ jes dziecinne, przytakich nakladach. A jak sie nie uda to zrobimy zwrot o 180 stopni, przewiduje takowy już za rok.
Jaga ma mloda druzyne zlozona w wiekszosci z Polaków, nie wydaje wielkich pieniedzy a mimo to moga pochwalic sie mocnym jak na lige kregoslupem kregoslupem. U nas za rok znowu trzeba bedzie przemyslec co z pozycjami Sobola, Pareiki, Miskiewicza, Quioto, Jaliensa, Ilieva, Sikorskiego - konczace sie kontrakty, wypozyczenie. Czy tak sie buduje klub na lata jak to twierdzil Pan Bednarz?
Co do Pojmowania to pojmij, ze sprowadzilismy 1 pilkarza o którym wiemy co gra - Glowackiego.
Odwracajac Twoje pytanie spytam, co daje Ci przekonanie, że Quioto, Miskiewicz, Buras, Sikorski cokolwiek wniosą?