Wyświetl pojedynczy post
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2012, 13:40
arti napisał(a):Wyświetl post
Ja się wtrącę w kwestii kosztów transferowych;
Pazdan - 0, Modelski ponoć 200tys pln, Gajos - pewnie max ze 100tys., Gruzin - ? Plus kontrakty - nie wiadomo jakie. W wydawałoby się niebogatym Białym mogą tyle wydać,a wielka Wisła nie może...
A każdy z tych graczy może oprócz Gajosa byłby blisko 11 albo wręcz w niej (P,M,D).
Do czego zmierzasz?

Sugerujesz, że Wisła ma pieniądze a łysy ch*j Bednarz wszystko kradnie i przelewa na swoje konto na Kajmanach? Czy może masz za złe Cupiałowi, że nie wykłada tylu pieniędzy ile Ty i inni podzielający Twoje żale koledzy by chcieli?

A może już teraz wiesz, że Dwaliszwili będzie lepszy od Quioto, Gajos od Burasa (rodowitego Krakusa!), a Pazdan od Głowackiego/ Wilka (bo może grać też w pomocy), a Modelski od np. Urygi?

Podsumowując, po co mielibyśmy ściągać wymienionych przez Ciebie piłkarzy, skoro mamy co najmniej równie dobrych? Postulujesz ściąganie piłkarzy i wydawanie pieniędzy na nich dla samego faktu robienia tego?

Oczywiście Ty i Twoi koledzy dalej będziecie postulować wprowadzanie młodych do pierwszej 11 i nie będziecie widzieć żadnej zależności między dużą ilością transferów, a brakiem młodych Wiślaków w kadrze na mecze eklasy, prawda? Nie wiem, w jakim świecie Wy żyjecie, w całej lidze jest biednie, brakuje pieniędzy, mimo to Wisła ściąga piłkarzy dobrych/ dających nadzieję na przyszłość, albo w najgorszym razie takich, o których gówno wiecie, ale i tak jest płacz, bo Jaga kupiła Pazdana!

Cytat:
Rozczaruje Cię , ale Ja nie mam żadnego stosunku do Jacka B., a jedynie chłodna i merytoryczna ocenę jego działalności w Wiśle.
Pisząc krótko, w pierwszym podejściu, nieudane w większości transfery, brak budowy skautingu, transfery nie na czas (co przeważyło za jego wywaleniem), zaś w drugim podejściu nie dostrzegam żadnej merytorycznej poprawy, znowu testy, brak przygotowanych alternatyw (dla Dudu w kontekście LO /oby jedynie jakiś testowany zaskoczył, oby, może ten Duńczyk, może/, ale i dla Małeckiego w kontekście jego wypożyczenia).
Jeśli tamten jest beznadziejnie zakochany w Bednarzu, to Ty jesteś beznadziejnie zakochany w sobie, a w swojej chłodnej ocenie zapomniałeś o sprowadzeniu Marcelo. Co powiesz o tamtym piłkarzu? Sprowadzony za darmo, reprezentant młodzieżówki Brazylii, sprzedany za 3 mln €.

Co jest złego w testach? Na całym świecie testuje się piłkarzy, jaki problem? Nie jesteśmy Realem Madryt, żeby wydawać dziesiątki milionów € na piłkarzy, których testować nie trzeba, bo widać ich codziennie w tv w najmocniejszych ligach świata. Jesteś tak irytujący w swoim nauczaniu, że nie da się po prostu obojętnie obok Twojej twórczości przejść.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 27.07.2012 o godz. 13:46.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując