|
Wiesz, że odpowiednio dobranymi statystykami to można wszystko udowodnić. Zresztą, za chwilę ktoś to pewnie zrobi, udowadniając równie prawdziwymi statystykami, że jest beznadziejnie. Póki jednak ktoś to zrobi, to ja się wezmę za pokazywanie, że piszesz totalne bzdury.
Cud? Czyli co najmniej w kilku krajach w Europie mamy cuda, bo niektóre mają zbliżone statystyki do nas. Jeśli coś jest powszechne, to nie bardzo wyczerpuje definicję cudu. Słowem - ogarnij się.
Nie mam pojęcia o co Ci chodzi ze Smoleńskiem? Jesteś widocznie z tych, którym wszystko się ze Smoleńskiem kojarzy, nawet słupki ze statystykami.
Teraz bardziej konkretnie, czyli patrzymy na kolejne wykresy. PKB - zauważ, jakie kraje mają również przyzwoity, a nawet większy przyrost. Tak, kraje z naszego regionu! Więc możemy przyjąć że akurat we wszystkich krajach naszego regionu trafili się genialni przywódcy na miarę naszego Donalda (oby żył wiecznie!) albo zgodzimy się, że ten wskaźnik jest bardziej uzależniony od czynników obiektywnych, czyli aktualnej koniunktury w regionie.
Bezrobocie - dobra, mogło być gorzej, ale jeśli dla Ciebie to cud, to masz niskie wymagania co do cudów...
Dług - my dopiero niedawno zaczęliśmy się tak chętnie zadłużać (ciekawe, że dziwnym trafem zbiega się to z początkiem rządów PO), więc tu nie jest źle. Jeśli chcemy jednak na podstawie statystyk oceniać rządy PO, to ciekawsza byłaby statystyka pokazująca, jaki był względny wzrost zadłużenia w ciągu ostatnich... powiedzmy 5 lat. Ciekawe, czy ktokolwiek by nas pobił?
Pozdrawiam i mam nadzieję, że skoro zacząłeś nowy temat, to odpuściłeś sobie przekonywanie, że rosyjski gaz to w sumie nie jest nam za bardzo potrzebny i Putin z chęcią obniży nam cenę jak tylko ładnie poprosimy...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!
UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
|