Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2012, 20:43
Szpen napisał(a):Wyświetl post
niech się nie zasrają, Polska jest 4 importerem w UE, a PGNiGEjest 3 firmą odbierającą. Pieprzyć to oni mogą sobie co chcą, ale nawet taka Rosja nie jest tak głupia, aby stracić takiego klienta. Podroczą się, pogrożą palcem, a później zejdą z ceny.
Szpeniu już naprawdę nie wiem co napisać. Powiedzieć że się kompromitujesz to daleko idący eufemizm. Robisz z siebie zupełnego błazna. Powiedz mi biedaku gdzie ty kupisz i w jaki sposób dostarczysz 9 mld m3 gazu który jest nam na chwilę obecną potrzebny co roku? A nawet jesli uda sie to załatwić to co zrobisz z kontraktem podpisanym w 2010 przez Pawlaka który zagwarantowal nam płacenie ruskim najwyższych w Europie cen gazu do roku 2022? Powiem szczerze że przestajesz mnie juz nawet śmieszyć. Zaczynasz autentycznie przerażać. Martix w którym żyjesz jest zdumiewający.
Ale żeby już zupełnie nie tracić kontaktu z rzeczywistością link do tekstu:
http://niezalezna.pl/31235-rosjanie-...asze-rurociagi
i cytat: "Aby pomóc Gazpromowi utrzymać dominującą pozycję, do umowy gazowej podpisanej w 2010 r. przez wicepremierów Waldemara Pawlaka i Igora Sieczyna wprowadzili zapis, że w wypadku kolejnych zmian w prawie międzynarodowym strona polska będzie sprzyjała temu, by EuRoPol Gaz ponownie stał się operatorem gazociągów w Polsce."
O tym nie wiedziałem. Ale jeśli to prawda to pachnie to już TS.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 24.07.2012 o godz. 20:55.