Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2012, 17:05
Szpen napisał(a):Wyświetl post
niech się nie zasrają, Polska jest 4 importerem w UE, a PGNiGEjest 3 firmą odbierającą. Pieprzyć to oni mogą sobie co chcą, ale nawet taka Rosja nie jest tak głupia, aby stracić takiego klienta. Podroczą się, pogrożą palcem, a później zejdą z ceny.

Czasami nie wiem czy się śmiać czy płakać. Przeczytałeś wogóle artykuł? Przypomina mi się fragment filmu i wypowiedź szatniarza : "Nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi?". Podobnie zachowuje się tutaj Putin : nie obniżymy wam ceny gazu i co nam zrobicie? Przecież nie macie żadnej alternatywy, jesteście od nas uzależnieni.My damy sobie radę bez was, a wy bez naszego gazu nie. Poza tym przecież dopiero co w 2010 r. podpisywaliście aneks do umowy przedłużający ją do 2022 r., więc o co chodzi gospodin Tusk?
Co ciekawe rabacik dostały Niemcy, a naweł Łotwa i Estonia. Tylko nie Polska, która ponoć ma znakomite stosunki z Rosją, bo ich już nie psują Kaczory.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"