Watts napisał(a):

|
Chłop wygląda na całkiem niezłego asystenta jak na swoją pozycję, w dwóch ostatnich sezonach w lidze odpowiednio 3 i 4 asysty. Jeżeli go podpiszemy to żeby się nie okazało, że będzie bardziej produktywny w ofensywie niż Kirm.
|
Pozwoliłem sobie przeanalizować jego statystyki.
2010/11 - 20 meczów, 1 gol, 4 asysty; Brondby strzeliło w całym sezonie (czyli w
33 meczach) 52 gole.
2011/12 - 18 meczów, 3 asysty; Brondby strzeliło 35 goli.
Całkiem niezły dorobek biorąc pod uwagę to, że duńska Superliga jest solidna, a Brondby była raczej drużyną środka tabeli (w wymienionych wyżej sezonach zajmowali odpowiednio 3. i 9. miejsce na 12). Z drugiej strony martwi to, że w obu tych sezonach grał dość niewiele, bo jakieś 60-65% spotkań. Chociaż z tego powodu jego statystyki mogą się wydawać okazalsze ;]
Wywnioskować z tego można, że ma jakieś atuty ofensywne. Przez transfermarkt jest wyceniany na 500.000 Euro (w czerwcu 2011 było to 800 tys.).
Daleki jestem od tego, aby wyciągać wnioski na temat, czy jest dobrym piłkarzem, czy też może zwykłym ,,szrotem". Ja jednak patrzę na niego z pewną nadzieją, że jednak okaże się solidnym, wybieganym (ma 30 lat, ale w Ekstraklasie powinien dać radę

), lepszym lewym obrońcą od Bunozy :]