|
Hm no i jesteśmy po losowaniu 3 rundy i w sumie tak średnio losowały nasze drużyny.
Ruch { o ile przejdzie Macedończyków} nie ma za bardzo szans z Pilznem. Większe doświadczenie i lepsi piłkarze ogólnie podejrzewam , że dość łatwo Ruch odpadnie.
Legia też nie losowała jakoś szczególnie. SV Ried , to solidny średniak a nie wiem czy Legia z Urbanem potrafi grać tak skutecznie w pucharach , by ich przejść. Szykuje się ciężka przeprawa z Riedem.
Śląsk może powalczyć , ale mimo wszystko wielkich szans im nie daje. Niby Helsinborg nie jest mocarzem , ale na Śląsk powinno wystarczyć. Zespół bez gwiazd , więc lekceważenie odpada a poza tym nigdy nie umieliśmy grać z Szwedami. Ani Reprezentacja a i kluby też średnio.
Myślałem , ze Lech wylosuje gorzej. Przy odrobinie szczęścia można wpaść na Hafnarfjördur , choć myślę , że AIK Solna ich ogra i z nimi będziemy się mierzyć. Bardziej się obawiałem Omonii lub Anghi , więc umiarkowanie zadowolony jestem , o ile ogramy Khazar.
Co do tego postępu naszych drużyn to sam nie wiem.. o ile jest , to minimalny. Poziom rodzimej ligi w górę nie idzie i czy nasze kluby są lepsze w pucharach ? Ciężko powiedzieć , bo sporo też zawdzięczamy szczęściu. Myślę , że ten poprzedni sezon był ponad stan i zaciera trochę obraz. Ostatnimi czasy Lech trochę tych punktów nabijał teraz rozkłada się , to trochę inaczej , ale inwestorzy powoli rezygnują z inwestowania w piłkę a , że nie mamy dobrych skautów , którzy potrafią znalezdz niezłego grajka , to ciężko będzie o stały postęp naszych pucharowiczów.
|