bonawentura napisał(a):

Osobiście chciałbym się dowiedzieć, ilu obecnych piłkarzy Młodej Wisły, juniorów, włącznie z tymi, których przeniesiono teraz do pierwszego składu udało się ściągnąć Valcxowi. To by pokazało, kto tutaj się wyręcza i kto w rzeczywistości nic nie robi z młodzieżą. Chciałbym tego podsumowania dla porównania za rok czy dwa ilu młodych piłkarzy później wcielono do pierwszego składu.
Bo na razie na konferencjach prasowych usłyszeliśmy od dyrektora Bednarza, że działania poprzedniej ekipy były złe, nadwyrężające budżet Wisły.
Nie podoba mi się cały ten ambaras. Bednarz to dla mnie człowiek spod ciemnej gwiazdy, nie potrafiący robić racjonalnych transferów, nie mający obeznania na rynku, bazujący na piłkarzach, którzy są dostępni wyłącznie w obszarze Polski. A ich jakość nie powala. Nie rozumiem też faktu przeprowadzania wielodniowych rozmów transferowych z takim Dudu. To jest słaby piłkarz. Myślę, że znalazłby się ktoś lepszy na jego miejsce nawet za darmo gdyby dobrze poszukać. Ale z tej racji, że Bednarz nie zna nikogo w Europie, to i nikogo pokroju Dudu chociażby, za tańsze pieniądze nie ściągnie. Bednarz to po prostu całkowicie nietrafiony dyrektor sportowy. Jedyna nadzieja w Probierzu, że coś z tego wszystkiego poukłada.
Nie rozumiem Grantara totalnie - tutaj rozmawia się o polityce transferowej. Nie rozumiem wielkiego oburzenia na oponentów Bednarza, którzy krytykują jego bardzo bierne ruchy transferowe na rynku.
Dla mnie dyrektor sportowy to gość, który szybko decyduje się na kogoś. Ma pełną listę możliwych transferów z regionu, tak jak to skutecznie robi chociaż Lech Poznań, dobrze znający rynek bałkański, i południowych sąsiadów Polski, nie zapominając o Węgrzech, szybko reagujący, gdy nadarzy się jakaś okazja, prowadzący grę z menedżerami ale i układający dobre z nimi relacje(dobre relacje z dużą grupą menedżerów to podstawa - otwiera nam rynek!). A Bednarz jest zaprzeczeniem tego wszystkiego, co napisałem.
|
Przygotowujemy graczy na wszystkie 11 pozycji. Jeśli okaże się, że potrzebny jest nam na przykład bramkarz, to na koniec tygodnia mamy 3-4 opcje i wtedy decydujemy kogo wziąć. I tak jest z każdą pozycją - Valckx
A Bednarz nie ma alternatywy dla Dudu! Pamiętam jak zamiast Bitona miał przyjść jakiś doświadczony serb, nie udało się go sprowadzić to drugi w kolejce był Biton.