Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2012, 23:45
Też nie mam i nie miałem nigdy legitymacji partyjnej, więc w odróżnieniu od niektórych mogę stanowczo stwierdzić, że GP, jak i GPC nie można traktować jako poważnej prasy (miesięcznik/kwartalnik Nowe Państwo miał momenty kiedy do głosu zostały dopuszczone osoby spoza gwardii Sakiewicza). Nikt nie wymaga od nich obiektywności skoro od nastu lat zajmują się tępieniem przeciwnego obozu politycznego (partie zmieniały się przez lata, więc jednej konkretnej nie wskażę), jednak stronniczość, zaślepienie oraz kategoryczny ton formułowanych ataków świadczą o tym, że łatka tuby propagandowej pewnej partii przypięta kilka lat temu jest jak najbardziej na miejscu. Wystarczy przypomnieć ostatni przedwyborczy numer GP, gdzie znalazło się łącznie jeśli mnie pamięć nie myli 18 (słownie: osiemnaście) ogłoszeń kandydatów tylko jednej partii, które stanowiły ok. 1/4 treści tygodnia. Analiza tamtej prasówki była naprawdę niepotrzebna, gdyż nawet "Najwyższy czas" JKM-a jak na sytuację z niedopuszczeniem ich komitetu do listy krajowej był wyjątkowo niejednostronny.

W odróżnieniu od wypocin z gazetek Sakiewicza "Nasz Dziennik" trzyma od lat pewien poziom i nie zniża się do najniższych pobudek "dziennikarzy" lustrzanego odbicia lewicowego "NIE", od którego różni się in plus wyłącznie jako taką znajomością języka polskiego i brakiem zapachu świńskiego ryja od naczelnego.