Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2012, 23:40
Dariook

Cytat:
Z tą korupcją to pojechałeś
Większego idiotyzmu dawno już nie słyszalem.
A co, nie bylo wtedy ogromnej korupcji? To jest dopiero idiotyczne twierdzenie.

Cytat:
A co do twojego odwoływania się do faktów to uważam że nie do końca rozumiesz chyba po co te rankingi są tworzone. Na pewno nie służą do wyciągania takich wniosków jakie ty próbujesz tutaj przedstawić.
Poziom ligi pokazuja puchary. Ranking UEFA opiera sie na wynikach w pucharach. Statystyka jest do wyciaganie wnioskow, a nie do wieszania na scianie.

Cytat:
Oto wyniki jakie odnosimy od 2008. Może nie są gorsze ale na pewno też nie są lepsze od tych z przed 14 lat.
Dlaczego wiec twierdzisz ze poziom spada?

Cytat:
Ja w tym zestawieniu dostrzegam jedno. W ciągu 4 lat punktował tylko jeden klub, Amica. Resztę drużyn nawet szkoda komentować. Więc nie wciskaj kitu ze poziom polskiej piłki rośnie.
To radze zafundowac sobie okulary. Ja widze trzy; Lech, Wisla i Legia.
Tak swoja droga... a kilka lat temu to ile zespolow punktowalo?

Cytat:
Więc nie czaruj nas poziomem polskiej kopanej
Porownaj sobie dolna czesc tabeli 2011/2012 z dolna czescia tabeli sezonu 2002/2003. Finansowo, organizacyjnie, taktycznie. No porownaj sobie. Znajdziesz odrazu odpowiedz dlaczego kiedys to sie tyle "fajnych" meczy widzialo

Cytat:
bo prawda jest taka że gdyby nie amica to byli byśmy w 3 dziesiątce .
No tak, a gdyby nie Wisla 2000-2005 to nasz liga bylaby w pierwszej 15!

Cytat:
A skakanie na pozycjie wynika nie z togo że kosimy wszystkich tylko z tego że odpadł nam słabo punktowy rok. I to są fakty.
No popatrz, kazachom co roku odpadaja slabe punktowo sezony! Dlaczego oni nie skacza na wyzsze pozycje?!

Pozwol ze Ci cos wyjasnie. Spokojnie, to bardzo proste. Jesli slaby punktowo sezon odlatuje, a ty w sezonie obecnym dalej bedziesz slabo punktowal to nie bedzie zadnej roznicy. Tak czy tak musisz punktowac jesli chcesz "skakac". My zapunktowalismy w 08/09, 10/11 i 11/12.

Cytat:
Nie chcę cię straszyć ale za rok odpadnie nam 5 pkt , więc jeśli szybko się pożegnamy z pucharami to twoją teorię będziesz mógł porostu skasować . Przykro mi.
Ups, to chyba ty nie rozumiesz tego rankingu. Jest on liczony na podstawie ostatnich 5 lat. W poprzednim sezonie dunczycy mieli bardzo slaby punktowo sezon, zdobyli ponad dwa razy mniej punktow od nas. A mimo to sa wyzej, ze spora przewaga. Jak myslisz dlaczego?

Tak na boku; dunczycy za rok straca sezon warty 8,200 punktow, Izrael za dwa lata straci sezon warty 7.250. Takze spokojnie, "data waznosci" nie tylko nas dotyczy

Cytat:
Poczytaj dokładnie jaki cel ma spełniać ranking a póżniej porywaj się na wygłaszanie faktów.,
Wiem do czego sluzy ranking. Tak samo jak wiem ze na jego podstawie mozna wyciagnac kilka ciekawych wnioskow. Mozna okreslic, mniej wiecej, sile lig.
I tak wiem ze liga belgijska w ostatnich 5 latach notowala gorsze wyniki w europie od ligi holenderskiej, bo ma mniej punktow. Moge wiec zaryzykowac i powiedziec ze liga holenderska jest obecnie mocniejsza?
Odpowiedz cytując