Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2012, 14:35
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Masz racje ale o ile można sobie wyobrazić że Cupiał dokłada do Wisły to jednak trudno mi sobie wyobrazić że dla idei będzie szkolił polską młodzież. Gość chce aby jakoś ich związać z Wisłą. Bonawentura napisał że wystarczy pokazać młodemu "szansę na rozwój" i zostanie a ja twierdzę że nie wystarczy a jak widać podobnie twierdzi boss.
Ryzyko jest i niestety federacje stoją po stronie klubów silniejszych. Przypadek Guedesa to punkt dla tłumaczeń Cupiała. Jednak ryzyko też jest w przypadku zawodników kupionych - prawo Webstera. Dwóch ucieknie, ale pięciu zostanie. Niech to będą ludzie na poziomie Kupisza, a to już będzie sukces tej akademii. Jednak zastanówmy się czy nie można zbudować akademii teraz i już z obecnymi funduszami? Przede wszystkim niech wszystkie drużyny grają tak jak w Barcelonie tym samym systemem co pierwszy skład i niech ten system będzie stały. Wypożyczajmy co lepszych piłkarzy, albo powróćmy do tych rezerw. A wreszcie może zgłośmy się do tej słynnej "Małej LM". Lech i Legia nie chcą to wykorzystajmy to!

Grantar napisał(a):Wyświetl post
To że wychowanie masz "niesalonowe" to nic ale gorsze jest to że w tym co piszesz nie ma sensu.
Jaki spisek ? Gdzie ja pisałem o Bednarzu ? (jeśli już to o Cupiale i jego słowach). Czy ty w ogóle wiesz z czym się nie zgadzasz ?
Basałaj obiecywał i nic się nie zmieniło (jeden Lis). Bednarz i Probierz nie obiecują, a widać, że chociaż dają tej młodzieży pograć. Z musu, czy nie, to teraz nie ważne. Ani Basałaj, ani Bednarz sami nie są w stanie zbudować Akademii i realizują politykę wyznaczoną przez właściciela. Ciężko ich za to krytykować. Bednarz opisał w L+ Extra jak wyglądała rozmowa z BC.
Odpowiedz cytując