funkykoval napisał(a):

|
Wystarczy przy przyjęciu do szkółki dodać zapisy albo o prawie pierwszeństwa przy zawieraniu pierwszego kontraktu zawodowego oraz obwarowania w postaci kar umownych i już szkółka z jednej strony ma zabezpieczenia dla zwrotu kosztów, a z drugiej strony piłkarz mniej kombinuje...
|
No pomysł jest.
funkykoval napisał(a):

Rozumiem, że uważasz zapłatę kontraktu na poziomie 200 tys euro takiemu Boninowi za normalną ?
|
Absolutnie nie. I w pewnym sensie cieszę się że w tym roku kluby zeszły na ziemię. Tylko że realne polskie ceny są niskie dla zachodnich klubów i to jest pewien problem jeśli się chce utrzymać młodych i dobrych zawodników w drużynie.
tofik napisał(a):

|
Prawdziwy biznes ma w TF. To co robi w Wiśle jest zaprzeczeniem działań biznesmena. Nie ma długofalowego planu rozwoju klubu, nie ma szkolenia.
|
Masz racje ale o ile można sobie wyobrazić że Cupiał dokłada do Wisły to jednak trudno mi sobie wyobrazić że dla idei będzie szkolił polską młodzież. Gość chce aby jakoś ich związać z Wisłą. Bonawentura napisał że wystarczy pokazać młodemu "szansę na rozwój" i zostanie a ja twierdzę że nie wystarczy a jak widać podobnie twierdzi boss.
wolfy napisał(a):

|
Ale bredzisz.", chory z Ciebie człowiek" , "Tak bardzo się zapędziłeś w bronieniu Bednarza", "opierając się na czym? Na własnych urojeniach." geniusze pokroju Grantara już przejrzeli spisek.
|
To że wychowanie masz "niesalonowe" to nic ale gorsze jest to że w tym co piszesz nie ma sensu.
Jaki spisek ? Gdzie ja pisałem o Bednarzu ? (jeśli już to o Cupiale i jego słowach). Czy ty w ogóle wiesz z czym się nie zgadzasz

?