licoo napisał(a):

Sorry że się wtrącam do tej ciekawej dyskusji, ale po co dajesz zera po przecinku? Chyba że to ma oznaczać np. 18 tys. % albo 4 tys. PLN. Chyba nie powinno dawać się przecinków. Po przecinku piszemy tylko części dziesiętne i stąd niejasności w twoim poście. A może poprawnie jest tak jak Ty piszesz?
Nie wiem dlatego pytam.
|
To ma oznaczać 18 tys. % (jeśli wolisz tę konwencję, albo jeszcze inaczej 180-krotność) i 4 tys. PLN. Powiem szczerze że nie wiem czy jest jakaś stała konwencja zapisu takich kwot.
I jeszcze odnośnie postu numer 18548. Jeśli ktoś bardziej obznajomiony z matematyką finansową zwróci uwagę na metodologiczny błąd w obliczeniach to śpieszę donieść że jest on celowy. Miałem nadzieję (ot taki podstęp z mojej strony

) że zwróci na niego uwagę Szpeniu i tym sposobem będę mógł mu wyjasnić dlaczego metodologia przyjęta przy obliczaniu zaprezentowanych przez niego średnich/minimalnych płac jest do bani i zupełnie nie oddaje dynamiki tych parametrów. Jak widać Szpenio tematu nie podjął a ja nie mam zamiaru robić tutaj wykładu. Ktoś kto siedzi w temacie z pewnościa zauważy w czym rzecz. A ktoś kto w nim nie siedzi może spokojnie przyjąć że jeśli zgadza się ze sposobem kalkulacji przedstawionym w linku podanym przez Szpenia to również również obliczenia z postu 18548 są poprawne.