syryls napisał(a):

|
@up CFR Cluj był przed Vaslui, Steaua, Rapidem Bukareszt(pogromca Śląską - dopiero 4 miejsce), Dynamem czy Otelul Galati(tak, tak, zespół który grał w LM), liga rumuńska jest zdecydowanie lepsza od naszej, dlaczego niektórzy ją uważają za słabą, nie wiem . Tak to jest jak się komentuje czyjeś wypowiedzi bez dokładnych informacji.
|
Po pierwsze ja nie odnosiłem się do tego czy liga rumuńska jest słaba czy mocna tylko do tego że twierdzisz, że wygrali ją zasłużenie, dobrą grą, a nie szcześliwie. Dlatego zadałem pytanie. Skąd wiesz, że tak było? Jeżeli z livescore'a to powtarzam. Czapki z głów.
Po drugie liga rumuńska jest w tym momencie za nami w rankingu UEFA więc nie przesadzałbym z ich siłą. Otelul w LM to pokłosie ich świetnego występu w pucharach sprzed paru lat, a nie prawdziwej siły tej drużyny. Co wyszło przy okazji fazy grupowej gdzie w nie najsilniejszej grupie robili za tło i chłopaków do bicia.
Po trzecie wybiórczo patrzysz na pewne sprawy. Wspominasz, że Śląsk odpadł z Rapidem, a nie wspominasz, że Rapid odpadł z Legią.
I to byłoby na tyle z mojej strony.
I daruj sobie wstawki o mojej nieznajomości, bo myśle, że wiem o europejskiej piłce dużo więcej niż ty.