Cytat:
|
Tam ludzie na wyjazdy zabierają dzieci. Dlaczego? Bo ich żadna psiarnia nie skatuje. Tego już nie powiesz- prawda?
|
Dlaczego? Bo nie ma kogo katować z uwagi na surowe przepisy wprowadzone w latach 80. i 90. po opublikowaniu raportu Taylora. Tego już nie powiesz - prawda?
Dobry wynik Śląska. Sama Budućnost to może nie jakiś nie wiadomo jaki zespół, ale niektóre polskie kluby miały problemy w takich egzotycznych lokalizacjach. Podgorica to akurat trudny teren, ale stawiałbym, że bardziej po grudzie będą tam mieli chłopcy Fornalika, bo w reprezentacji grają wszystkie diamenciki powyjmowane zawczasu z tamtejszej piłki klubowej. Podobał mi się ten Kurbegović, chociaż nie wiem czy to kwestia umiejętności, czy po prostu niezgrania defensywy WKS-u. Facet grywał w niższych ligach w Holandii, ale na skansenopodobną ligę czarnogórską faktycznie może być kimś.
Problem zacznie się w momencie, kiedy przyjedzie lepsza drużyna. Czarnogórcy z typowo bałkańską walecznością przykręcili trochę śrubę Śląskowi, ale brakło im sił i umiejętności żeby realizować taki plan przez cały mecz, nie mówiąc o tym, że bramka Elsnera z przebiegu gry była trochę z dupy. Z jakąś aktywniejszą drużyną z Bałkanów typu Ludogorec albo Partizan to po prostu może być szybki gol dla rywali i pod górę do końca meczu. Z drugiej strony, Pawelec i Kowalczyk wyglądają w miarę pewnie, zanim przyjedzie jakiś poważniejszy rywal to chyba się przetrą i będą grali na miarę oczekiwań.
Dzisiaj nie mam większych zmartwień oprócz Ruchu. Nie żebym jakoś szczególnie życzył przejścia krawaciarzom, ziemniakom i hanysom, ale mogliby chociaż się nie skompromitować jeśli chodzi o ranking krajowy.