Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2012, 14:14
Szpen napisał(a):Wyświetl post
na tym forum, 3/4 odwiedzających to małolaci, którzy o latach 90 nic nie wiedzą. Warto im było przybliżyć historię i to jak to kiedyś wyglądało.
Jak najbardziej, w końcu lata 90-te to były jeszcze czasy "dzikiego zachodu" i postubecy jeszcze nie umieli załatwiać spraw w pelni profesjonalnie i bez podejrzeń.

"Osoby odgrywające kluczową rolę w ujawnieniu nadużyć w FOZZ zmarły – Michał Falzmann oraz Walerian Pańko. M. Falzmann zmarł na zawał, W. Pańko – zginął w wypadku samochodowym. W przeciągu kilku miesięcy od wypadku kierowca służbowej lancii Jan Budziński, który przeżył wypadek, zmarł – za przyczynę zgonu uznano zawał. Dwaj policjanci z drogówki, którzy pierwsi przyjechali na miejsce wypadku, również zmarli – za przyczynę zgonu uznano utonięcie (na rybach). W 1993 roku zginął w wypadku samochodowym jeden z oskarżonych w sprawie – Jacek Sz."

A teraz ? Teraz wymyślono seryjnego samobójcę. Ewentualnie złodzieji luksusowych espero.

Ja wiem, że JK nic nie udowodniono, jednak jak widać sprawa jest śmierdząca.
Oczywiście że jest śmierdząca, bo fałszowanie dokumentów i próba obrzucenia gównem osobę która nie miała nic z tym wspólnego na zasadzie "coś się przylepi", faktycznie jest mało estetyczne

"W 2000 roku Jakub Kopeć wydał książkę Po drugiej stronie lustracji – opowieść świadka koronnego o tym, jak państwowe służby sekretnie zapełniły kasę wyborczą AWS dolarami FOZZ w której opierając się na wypowiedziach Janusza Cliffa Pineiro oskarżył polityków Porozumienia Centrum, m.in. Lecha Kaczyńskiego i Jarosława Kaczyńskiego o przyjmowanie pieniędzy FOZZ za pośrednictwem Janusza Cliffa Pineiro. Bracia wytoczyli Jakubowi Kopciowi proces o ochronę dóbr osobistych. W 2004 roku zapadł wyrok, stwierdzający, iż treści zawarte w książce Kopcia naruszyły dobra osobiste Kaczyńskich. Kopeć został zobowiązany do opublikowania przeprosin i zapłaty kosztów sądowych. Sąd Okręgowy w uzasadnieniu wyroku stwierdził, że brak jest jakichkolwiek podstaw, by twierdzić, że między Pineiro a Kaczyńskimi była jakakolwiek bliższa znajomość, a to nie może rodzić podejrzeń, że przyjmowali oni od niego jakieś pieniądze. Każdy taki zarzut to naruszenie dóbr osobistych.

W 2001 roku Witold Krasucki nakręcił, powtarzający zarzuty z książki Po drugiej stronie lustracji autorstwa Jakuba Kopcia, film dokumentalny Dramat w trzech aktach, w którym również oskarżył polityków Porozumienia Centrum o przyjmowanie pieniędzy z FOZZ. Film został opracowany na podstawie informacji podanych przez Janusza Cliffa Pineiro w 2001 roku. Bracia Lech Kaczyński i Jarosław Kaczyński wytoczyli proces Telewizji Polskiej. Proces umorzono, gdy TVP zdecydowała się publicznie przeprosić braci Kaczyńskich"

Afery były, są i będą. W każdym środowisku.
Ulubiona zagrywka salonu - wobec nawału afer ze strony postkomunistów trzeba podrzucić rzekoma aferę oponentom, a później stwierdzić - przeciez to nic takiegol. Afery są wszędzie.
Zobacz też jak wygląda walka z aferami za rządów PiS (afera gruntowa, Tomasz Lipiec) , a jak wygląda w PO, gdzie po aferze hazardowej najwięcej ucierpial ten co ją wykrył czyli Kamiński.

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Zdecyduj się w końcu, jak jest czy ma to prawo jazdy
No i Szpeniu nieświadomie wykrył kolejną aferę Pisu! Kaczyński jeździł bez prawa jazdy!

PS. Coraz bardziej jestem przekonany, że Szpen to opłacana młodzieżówka od PO/ Palikota. Przecież na trzeźwo lub za darmo takich głupot się pisać nie da.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"