Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2012, 11:41
Zwykle pieprzenie. To ze Piechniczek dalej zyje w latach 80 to ja jeszcze moge zrozumiec, ale nie moge pojac jak Cupial, kapitalista, moze miec takie gadki.
A moze do 26 roku, jak Boniek?

A jak gostek wyjedzie w wieku 20 lat, sprzedany za 3 banki euro, to tez bedzie zle? Wszystko to kwestia dobrej organizacji i planowania. Jak to wszystko profesjonalnie sie zrobi, zatrudni profesjonalistow (psycholodzy!), to nie bedzie zadnego exodusu dzieci w wieku 15-17 lat. Jesli nasz system szkolenia by obejmowal powiedzmy 1000 dzieci, z czego 50 bylaby na poziomie przynajmniej zadawalajacym (z punktu widzenia potrzeb lidera ekstraklasy) to... ile takich ludzi mogloby uciec za darmo przed 16 rokiem zycia?

W tej Legii ze szkoleniem, ale bez bazy, to przez ostatnie lata "uciekl" tylko jeden... Szczesny. Zostal Rybus, Borysiuk, Wolski, Zyro, Jagiello, Lukasik, Furman...
Tak, ja wiem ze Ci pilkarze to nie poziom na czolowe kluby europejskie. Ale jest to wciaz poziom ponad nasza ekstraklase. Poziom ktory przynosci ladne pieniadze jak na Polski futbol. Bardzo ladne bym rzekl.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 18.07.2012 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując