Wyświetl pojedynczy post
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2012, 11:10
Kopiuje tutaj wiadomosc z fb, zeby nie zaginela, gdyz wydaje mi sie bardzo trafna i pokazuje dlaczego w Wiśle jest taka polityka jaka jest. Jest to fragment wywiadu Piechniczka, ktory wspomina spotkanie z BC w zwiazku z pozwami RM i SV o naruszenie ich dobr.

„Wie pan, trenerze, ja mogę zainwestować 25 mln złotych w ośrodek szkoleniowy. Będą boiska – również oświetlone i ze sztuczną trawą, będzie internat, basen; słowem – baza na zachodnim poziomie. Pod jednym warunkiem wszakże: że trenujący tam chłopak podpisze ze mną kontrakt do 25. roku życia. Na razie zaś jest tak, że kiedy ma on 17 lat, byle menedżer może przyjść, skołować go i ubić swój interes na wyłożonych przeze mnie pieniądzach” - powiedział mi. I w sumie miał rację. W Polsce nie ma menedżerów z prawdziwego zdarzenia. To są „sklepikarze”, gotowi nawet układać ligę dla własnych potrzeb. "

To pokazuje, ze jest tak jak wiekszość z nas już pewno wie. Nie bedzie szkołki z prawdziwego zdarzenia, bo BC boi się ze wytrenuje zawodnikow a sam nic z tego nie bedzie mial. Jest to typowo biznesowe podejscie. Male szanse by sie to w najblizszym czasie zmienilo.
Odpowiedz cytując