DysoN napisał(a):

|
Slyszal ktos jakies plotki czy Skorza bedzie cos teraz trenowac? Przyznam ze od czasu zakonczenia sezonu niezbyt czesto zagladam na wiadomosci pilkarskie z rodzimego podworka.
|
jakąś propozycje z Qataru ma ponoć.
Z tą kasą to jest różnie, można jak J.W ładować ją i nic z tego nie mieć albo mieć połowę z tego co on i jak Ruch być w czubie. Gdzie leży problem? wg mnie w zarządzaniu tylko i wyłącznie. Rok temu pisałem, że Polonia może wydawać kupę kasy na transfery a nikt poważny tam nie przyjdzie. No i racje miałem, mimo, że kasę J.W ładował sporą. A mimo to nie przyciągał nikogo dobrego, a czemu ? Odpowiedź jest bardzo prozaiczna, zachowanie J.W było takie ,że żaden menago nie poświęci swojego zawodnika transferując do Polonii, ryzykując, że za mecz lub dwa może chłop za karę biegać po schodach, albo będzie odsunięty od składu. No i kto w rezultacie przchodził do Polonii? Słabeusze do tego mega przepłaceni. To ,że ktoś J.W powiedział , że jak zapłaci 300 tysięcy to facet będzie grać jak zawodnik w tym przedziale cenowym nie znaczy, że tak będzie. Jak pokazała rzeczywistość było zgoła odmiennie. Bonin, Sikorski, przecież to jakaś paranoja.....
Gdy w Lechii zarządzać będą w sposób racjonalny, to i do tego co już mają jak zrobią wzmocnień za kilkaset tysięcy euro, to już mogą się bić o MP. Bo aby je zdobyć wystarczy mieć grupę zapierdalających rzemieślników i dwóch, trzech facetów robiących różnicę. Rozgrywający do tego nieszablonowy skrzydłowy i w miarę skuteczny napastnik i już jesteś w czubie tabeli.