Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2012, 22:25
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, zapominalskim i żałosnemu agentowi pisowskiegu - Wiślakowi, że to kancelaria Prezydenta wybrało nieczynne lotnisko Siewiernyj na lądowanie samolotu z prezydentem.
Żałosny agent pisowski ma tak ogromny dyskomfort w dyskutowaniu z osobami Twojego pokroju że tylko wzgląd na dobre wychowanie zmusza go do odniesienia się bedąc wywołanym. Merytorycznie koledzy wykazali Ci że "prawda" od "prawdy TVN24" różni się tak jak Kant od kanciarzy. Nie da się ukryć ze po raz kolejny (pożyczka dla MFW, drogi, wydatki PiS, in vitro....) wyszedłeś na kompletnego głupca. Tym razem jednak oprócz głupoty do której wszystkich nas już przyzwyczaiłeś okazałeś się być jeszcze łgarzem. Za dobrych szlacheckich czasów siedziałbyś teraz pod stołem i odszczekiwał wszystkie swoje kłamstwa.
Żeby jednak nie koncentrować się na tak żałosnej postaci jak Szpenio pozwolę sobie wrzucić link opisujący w jaki to sposób minister Miller (późniejszy autor raportu) "badał" odpowiedzialność BOR za katastrofę smoleńską:
http://niezalezna.pl/31006-kretactwa-jerzego-millera
i cytaty opisujące w jaki sposób "zabezpieczano" lotnisko:
„(…) Do 10 kwietnia ja nie byłem informowany ani nie miałem żadnej wiedzy o lotnisku w Smoleńsku, o możliwości lądowania tam. Nie jest to moją kompetencją ani BOR-u. Nie były też mi zgłaszane żadne problemy ze współpracą funkcjonariuszy BOR-u z ich odpowiednikami po stronie rosyjskiej przy przygotowaniach tych wizyt. Przez szefa BOR-u ani też kogokolwiek nie byłem informowany o żadnych elementach związanych z przygotowaniem tych dwóch wizyt 7 i 10 kwietnia (…)" – zeznał Jerzy Miller.
Wiadomo jednak, że były problemy m.in. związane z tym, że Rosjanie nie pozwolili w marcu 2010 r. wejść na teren lotniska w Smoleńsku funkcjonariuszom BOR-u, którzy mieli przeprowadzić sprawdzenie terenu. Prokuratura, która umorzyła tzw. cywilny wątek śledztwa smoleńskiego, na podstawie ustaleń prokuratorów przesłała niedawno do szefa MSW Jacka Cichockiego pismo dotyczące m.in. bardzo poważnych uchybień popełnionych przez szefa BOR-u gen. Mariana Janickiego."
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.07.2012 o godz. 12:31.
Odpowiedz cytując