Blaszczu16, to jakie bzdury tu prawisz to az przekracza wszelkie granice. Ty sie wogole pilka interesujesz?
Cytat:
|
Kelemen jest w czołówce bramkarzy T-M Ekstraklasy.
|
Co nie zmienia faktu ze od takiego Kuciaka jest gorszy o dwie klasy. A przeciesz Kuciak to tylko sredniak w skali europejskiej...
Cytat:
|
Pomoc wręcz niesamowita jak na polskie warunki: Sobota, Mila, Kaźmierczak, Cetnarski, Elsner no i wspomniany wyżej Patejuk.
|
A kto w tej pomocy jest taki niesamowity? Bo ja tu widze Mile, Kazmierzaka i... dalej nic, poziom podworkowy. Przy czym ani Mila ani Kazmierczak to nie poziom Meliksona, Murawskiego czy... Wolskiego (tak, tak).
Cytat:
|
Nie wiem jak wygląda sytuacja z Ćwielongiem i Madejem, którzy też potrafią zagrać świetny mecz.
|
Oczywiscie zawsze wtedy gdy rywal nie jest wymagajacy
Cytat:
|
Zawsze mnie zastanawiało, czemu wielu użytkowników pisze, że Lech ma najlepszy personalnie skład? Teraz, gdy odeszli: Stilić, Rudniev, Injać, Kriwiec, Kikut, Wojtkowiak.
|
-Stilic to w Lechu kolego na lawce siedzial. Czlapal, czlapal, Lech przegrywal, przegrywal, Stilic poszedl na lawke i... Lech zaczal wygrywac. Stilic to tam od 2 lat panszczyzne odwalal.
-Kriwiec? Mowimy o tym Kriwcu? Toz to nawet najstarsi gorale nie pamietaja dobrego meczu w wykonaniu bialorusina. Czlowiek gral tam na takim poziomie, ze jego sprzedaz kibice uznali za... wzmocnienie.
-Injac tez bardzo srednio gral ostatnimi miesiacami. Jak dla mnie to poziom Tralki.
- Wojtkowiak i Kikut tak jak Injac. Bardzo srednio.
Jedyne prawdziwe oslabienie Lecha to Rudnevs. Jak sie zerknie na ich kadre to brakuje tam prawego obroncy i napastnika. Poza tym reszta pozycji wyglada bardzo solidnie jak na realia naszej ligi. No i... o transfery sie teraz tu rozchodzi. Jesli bedzie tak jak pisza gazety i Lech sprowadzi obronce i napastnika (w miare ogarnietych) to kadrowo beda naprawde mocni... w naszych realiach. Duzo mocniejsi od nas, od Ruchu czy Slaska. Jak nie kupia to... kadrowo nie bedzie juz rozowa, ale wciaz bedzie to level wyzej od Ruchu czy Slaska.
Cytat:
|
Legia, to mnie za bardzo nie interesuje. Z tego co śledzę i zdążyłem zauważyć, władze klubu rozpieprzają klub tak jak w naszej Wisełce, można napisać tylko: zamienił stryjek, siekierkę na kijek.
|
No nie bardzo. Po pierwsze, jak na razie, Legia sie nie oslabila. My tak (Biton). Po drugie ITI myslalo wiec zainwestowalo swego czasu w szkolenie. Zyro czy Wolski (o ile ich nie sprzedadza) gorsi raczej nie beda niz w poprzednim sezonie. Pewnie beda lepsi. Do tego zawsze maja szanse na jakiegos kolejnego mlodziaka ktory wniesie troche jakosci do skladu. Lukasik, Furman, Zurek, Jagiello... Niech tylko jeden wypali, a juz beda mieli dodatkowy "transfer".
Cytat:
|
Ruch akurat personalnie wygląda najlepiej spośród polskich zespołów grających w LE.
|
He he he (Gmoch).
Cytat:
|
Wymienili z korzyścią dla siebie Abotta i Grodzickiego na Sultesa i Sadloka, doszedł Panka i kilku z niższych lig.
|
Sadlok i Sultes, czyli dwoch sredniakow z Polonii. Nie ma to tamto, wzmocnienia jak ta lala!
Cytat:
|
Można również liczyć na indywidualne akcje Soboty, Mili, Kaźmierczaka czy Patejuka. Jest kilku ludzi co mogą pociągnąć ten zespół.
|
Ale to w europie nie przejdzie. Sobota czy Patejuk to za niski poziom techniczny by w europie robic inwidualne akcje. Zeby takowe robic to trzeba miech choc odrobine techniki, koordynacji i szybkosci.
--------------------------------------------------------------------------------
Jak dla mnie maksimum Slaska to jest 3 runda el. LM i pozniejsze odpadniecie w 4 rundzie el. LE. To jest ich maksimum.
Ruch jest w stanie awansowac do 3 rundy, i tam w zaleznosci od przeciwnika (ogorek lub nie) albo odpada albo walczy o awans do 4 rundy el. LE.
Legia z Lechem pilkarsko (sa rozstawieni) sa w stanie awansowac do 4 rundy el. LE. A tam, w zaleznosci od szczescia, przeciwnika, i dyspozycji meczowej moga odpasc, ale... i tez moga awansowac.