Wyświetl pojedynczy post
duch1989
Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2012, 13:04
Narzekania na Valcxa, narzekania na Bednarza...a mnie irytuje zupełnie coś innego.
Jeżeli mamy się liczyć w walce o puchary, a według zapowiedzi Jacusia mimo wszystko ma tak być, to na miłość boską, przecież my nie mamy ANI JEDNEGO lewego obrońcy.
Nie wiemy czy Głowacki znów będzie bezbłędnym liderem defensywy, czy Miśkiewicz będzie na tyle mocno naciskał Pareikę by powalczyć o pierwszą 11, nie wiemy czy Sikorski czasem w tym sezonie czegoś nie strzeli, nie wiemy czy po powrocie z wypożyczeń Chrapek i Burliga odegrają większą rolę, nie wiemy czy Honduranin nie okaże się niewypałem na skalę Beto czy Dudu, nie wiemy czy Buras nie będzie czasem etatowym zawodnikiem MESY, natomiast WIEMY że praktycznie każdy klub ekstraklasy na pozycji lewego obrońcy ma lepszego zawodnika niż Gordan Bunoza czy Żemło.
Nie trzeba być wielkim strategiem, żeby przed meczem z Wisłą zalecić prowadzenie częstych akcji naszą lewą stroną. Wystarczy obejrzeć sobie skróty ze spotkań sparingowych żeby stwierdzić że Bunoza na lewej obronie to jest sabotaż. Żemło, co zatrważające prezentuje się od niego lepiej, ale trudno mi sobie wyobrazić żebyśmy na bocznej obronie posadzili 17-latka. To nie PSV Eindhoven i Jetro Willems.
Przed okienkiem byłem pewien że zakontraktujemy 2 lewych obrońców bo już w poprzednim sezonie była niezła kaskaderka momentami i wystawianie Nuneza na boku. Teraz marzy mi się lewy obrońca przynajmniej na ligowym poziomie.
Odpowiedz cytując