milosz napisał(a):

kacpaw91
Grając z Levadią też nie graliśmy za friko, więc zarabiając w kw. do LM i w LE mamy kasę dodatkową, fakt jest fakt, w jakim stopniu, nie mnie to oceniać, ale jest to więcej niż zarobione na meczach z Levadią.
|
Ile to kosztowało jeszcze raz pytam.
milosz napisał(a):

|
Wypożyczenie Patryka Małeckiego to też kasa dodatkowa, pytanie gdzie ona !?
|
Poproszę o oficjalną informację o:
- kwocie
- terminie płatności
- warunkach otrzymania
milosz napisał(a):

|
Twój Idol (skoro go bronisz we wszystkim, absolutnie we wszystkim, znaczy wzór, czyli idol), przed okienkiem transferowym twierdził, że ma kasę na transfery, czyżby Cie okłamał !?
|
Gdyby to był mój idol i wzór to bym nie pisał, że jest troszkę gorszy od Stana, który gdzie indziej piszę, iż orłem nie jest. Szkoda, że tego nie przeczytałeś. Ciągle powtarzam jednak, że zbyt wielkiej różnicy nie ma. Wszyscy wiedzą, że jest to wersja oszczędnościowa funkcjonowania klubu.
milosz napisał(a):

|
JB. Twierdził też, że w miejsce piłkarza który odejdzie, pojawi się inny na jego miejsce. Czyżby J.B. kłamał kolejny raz !?
|
Daj mi jak możesz linki do newsów o wypożyczeniu Małeckiego i tej wypowiedzi. Chodzi mi przede wszystkim o daty. Tak poza tym okienko się jeszcze nie skończyło.
milosz napisał(a):

--------
Druga sprawa, cóż wiedziałem że nic z tego nie zrozumiesz ..
|
milosz napisał(a):

|
Drużynę należy integrować, a nie ją rozbijać, to co uczynił wiosną to sabotaż i tyle. Na nic Twoja rozpaczliwa obrona JB. Bednarz w tej sprawie wykazał się wyjątkowym brakiem profesjonalizmu.
|
Okey, ale małe pytanie. Kogo z kim chcesz integrować? Bitona z Nunezem? Paljicia z Diazem? Lameya z Kurtą? Po co integrować piłkarzy, którzy wiadomo, że odejdą i nie na nich będzie budowana drużyna? W tym momencie należy zadbać o przyszłość. Żadna rozpaczliwa obrona, dla mnie to po prostu śmieszny argument jak ten z Hutnikiem. Ktoś sprowadził profesjonalnych piłkarzy z niezłymi kontraktami, których demotywuje byle wypowiedź, wierzysz w to? Jeżeli piłkarze są słabi i nie mają woli walki o lepsze kluby to chyba nie wina kogoś kto zastał ich w klubie? Popatrz, że taki Jirsak mimo, że jest słabszym piłkarzem od kilku wyżej wymienionych i miał małe szanse na przedłużenie kontraktu (początkowo się nie łapał do tej listy wybranców, a z czasem się na nią wpisał) dawał z siebie tyle ile mógł.
Czy to przypadkiem nie poprzednicy zbudowali drużynę bez perspektyw?
milosz napisał(a):

|
Porównywanie Sikorskiego do Głowackiego w sumie kończy rozmowy, bo z ośmieszania się wkraczasz na drogę kompromitacji. Broń sobie swojego Idola, ale choć nie porównuj Głowackiego który zrobił nam prezent że chce grać i to za małą kasę, z Sikorskim, którego zarobki na bazie ostatnich rewelacyjnych wyników musza być na poziomie żenującym, jaki piłkarz , takie zarobki, do Sikorskiego to pasuje, ale Arek zrobił nam prezent i należy to docenić, a nie przypisywać komuś w tym względzie zasługi.
|
Nie porównuje tych piłkarzy jakbyś chciał zauważyć. Po prostu porównuje ich zarobki do tych, które dostawali piłkarze kontraktowani rok wcześniej. Wskazuje na jedno - płacimy znacznie mniej niż płaciliśmy rok temu.
Gdybyśmy nadal mogli wydawać na kontrakty tyle co rok, czy półtora roku temu to w Wiśle grałby teraz pewnie Paweł Brożek, któremu rzekomo Bednarz oferował 200 tysięcy kontraktu. Dla porównania Genkov, Jaliens, Lamey, Nunez, Iliev, Pareiko, Melikson według informacji medialnych zarabiali 300-400 tysięcy euro/sezon.
milosz napisał(a):

|
Co to znaczy w tej sytuacji finansowej, a jaka ona jest !?
|
Jak widać nie najlepsza.
milosz napisał(a):

|
Jest budżet, nadal dający nam podium (i to minimum), nadal (własne słowa J.B.) są środki na transfery, Miśkiewicz i Sikorski, to tylko tanie kontrakty, Głowacki tani kontrakt (dziękujemy Arek !), wypożyczenie Quioto i tyle, czyli de facto nie dokonaliśmy żadnego transferu na który należałoby wyłożyć większe środki , które podobno jednak mamy... J. Bednarz widać nie cieszy się zaufaniem właściciela takim aby pozwolił mu je wydawać, więc jakakolwiek zmiana, to zmiana na lepsze, bo na dziś brak jakichkolwiek ruchów transferowych.
|
Znasz kwotę naszego budżetu, ale nie znasz jego składowych, a więc nie wiesz ile możemy przeznaczyć na pensje, transfery, a ile kosztują inne działania.