milosz napisał(a):

|
A ty masz takie informacje , nie !?! To po co się wymądrzasz. Ja nie twierdze że je mam , jedynie stwierdzam fakt, że kiedyś była Levadia a teraz dodatkowa kasa z kw. do LM i z LE, a co boli Cie to !?! Że tak nerwowo reagujesz, mnie cieszy.
|
Ciekawi mnie po co przytaczasz te liczby skoro nie wiesz ile ten sukces kosztował. Załóżmy, że mały klub A wydał 50 mln euro w jednym okienku transferowym, następnie awansował do LM i nie wyszedł z grupy. Wszyscy obwieszczą sukces, że awansował do LM. Co z tego skoro będzie strata? Nie znamy pozostałych liczb to darujmy sobie piękne tezy. Wiele klubów awansowało do LM w ostatnim 10-leciu, a kondycja finansowa niektórych z nich jest fatalna. Są przypadki, że kluby zniknęły z piłkarskiej mapy Europy. Monaco, finalista z 2004 roku, tuła się w 2. lidze francuskiej, Petrżałki juz nie ma, Glasgow Rangers jest w 4. lidze. Jest jeszcze Leeds United. Wreszcie jest przykład BVB, któremu kilkanaście lat odbijało się czkawką lekkie przeinwestowanie. No i jest Wisła, z kraju w którym na piłce zarabiasz takie kokosy, że miliarderzy ścigają się po najlepsze kluby.
milosz napisał(a):

|
Co do ostatniego fragmentu to nie narzekałem , bo to Twoja cecha, tylko krytykowałem merytorycznie, że w trakcie sezonu się tego nie robi (nie wyrzuca się piłkarzy którzy są jeszcze pożyteczni dla drużyny, mimo , że kontrakty się im kończą), w trakcie sezonu, rozumiesz, nie !?, acha no tak myślałem ..
|
To są piłkarze profesjonalni rzekomo, a nie amatorzy. Płacimy (nie mało!) to wymagamy. Poza tym w ich interesie jest jak najlepsza gra, aby znaleźć przyszły klub. Jak już na tym polu krytykujesz to zważ kto podpisywał tak krótkie kontrakty i do tego tak nieźle płatne.
milosz napisał(a):

|
Teraz też nie narzekam , bo już ustaliliśmy że to Twoja cecha tylko krytykuje fakt zabawy w ciuciubabkę z kibicami J.B., wpierw twierdził Twój Idol, że jest kasa na transfery,
|
Ja narzekam? 
Mój idol? 
Ciekawych rzeczy się dowiaduję. Zacytuj proszę.
milosz napisał(a):

|
później dochodzi do wypożyczenia Małeckiego, czyli powinno być jej więcej, a była też teza, że zawodnik odchodzący będzie zastąpiony innym i okazuje się że kasy nie jest więcej , tylko mniej, czyli jakbyśmy sprzedali Meliksona to byłoby więcej czy mniej, na logikę więcej, ale znając Bednarza dowiedzielibyśmy się że jest jej jakby znowu ..mniej. Zwyczajnie J.B. powie nam wszystko, nieważne czy to będzie prawda czy fałsz, a niektórzy , wszystko łykają , aż miło ..
|
Skąd wiesz, że nie założył sprzedaży Meliksona? Może były jakieś oferty i na nich się opierał. Nie znamy zresztą umów. Możliwe, że kasa za Małeckiego wpłynie zimą, a całkiem możliwe, że samo wypożyczenie to nie 500 tysięcy euro, ale np. 200 tysięcy. Bo dlaczego miałoby być to 500 tysięcy?
milosz napisał(a):

|
To że Głowacki zarabia relatywnie mało, to dziękujmy samemu Arkowi że się na to zgodził, w istocie dzięki takim ludziom jak Głowacki Wisła Kraków nadal jest Wisłą Kraków.
|
Sikorski też zarabia znacznie mniej niż w Polonii. Przy okazji transferu Brożka i jego kręcenia nosem na 200 tysięcy euro i pewny plac gry ktoś pisał, że Sikorski, relatywnie odnosząc się do najbogatszych, zarabia "grosze". To świadczy o jednym, teraz trzeba sprowadzać piłkarzy za co najmniej 2 razy mniej niż za holenderskiej ery. Stąd są problemy z zakontraktowaniem chociażby Dudu.