serek.c2 napisał(a):

Czyli Hutnik był twardym negocjatorem a Bednarz świnią? Hutnik wiedział (albo jego działacze byli na tyle głupi, że nie wiedzieli), że Wisła może pozyskać zawodnika płacąc jedynie ekwiwalent za wyszkolenie a Bednarz oferując więcej niż to wynika z odpowiednich regulacji zachował się bezczelnie. A to łajdak!
Takie działanie Wisły nie pokazuje krótkofalowej polityki a jedynie znajomość przepisów. Wam się chyba naprawdę rzuca na mózg... Bednarz miał oferować dziesiątki tysięcy złotych za nieopierzonego juniora, który pogrywał sobie w 5 (słownie - piątej!!!) klasie rozgrywkowej...
|
Dokładnie
Panowie Bonaventura, miłosz, są naprawdę żałośni. Czytam ten temat często i fakt jest taki, że co by Bednarz nie zrobił, to zawsze dla was będzie świnią. Ja rozumiem, że nie zawsze jego posunięcia, to co mówi, jest pozytywne w 100%, bo musi podejmować niepopularne decyzje, ale ....a Ludzie! W tej sprawie gość zachował się wzorowo!!!
Panowie, racja Valks sprowadził lepszych piłkarzy Meliksona Ilieva, Pareiko, może nie wiem. Ale ten gość miał budżet na transfery i płace!! Bednarz tego nie ma, co winą jest jego poprzedników czyli Valksa i Basałaja!!! Czy to takie trunde do zauważenia? Dajcie Bednarzowi pieniądze to wam ściągnie piłkarzy, ale on ich nie ma!! Nie ma pieniędzy i to nie jest jego wina, że ich nie ma. Więc porównania, które wy tutaj prowadzicie, są nieadekwatne, bo tamten miał wiele możliwości.
Tylko teraz pytanie jakie skutki pozostały po rządach Valksa i Basałaja w tym klubie? Dlaczego się uwzięliście na gościu, który przyszedł i ma za zadanie ratować drużynę w obliczu finansowych tarapatów? Powiedz mi to panie misłosz. Co ma wyłożyć 700 tys euro na transfer Meliksona bis? Wtedy będzie dobrym dyrektorem według ciebie tak? Ciekawe to jest. Tylko twoja argumentacja nie zawiera takich zmiennych, jak sytuacja finansowa klubu. W chwili obecnej nawet ....a na uruchomienie jebanej sprzedaży internetowej nie ma pieniędzy, a wy oceniacie Valksa i Bednarza przez pryzmat transferów - Brawo! Logika was trzyma.
Wracając do tematu. Mówie drugi raz. HUTA JEST SOBIE SAMA WINNA. Pracują tam amatorzy. Za IV ligowego piłkarza choćby nie wiadomo jaki on dobry był, nie stawia się ceny: 100 tys zł!!! Już nie mówiąc o absurdzie czyli 300 tys zł.
Rozumiem, że Bednarz jest świnią dlatego, że sprowadził zawodnika za 8 tys zł...

Można tą tezę skwitować tym:
Karherop napisał(a):

piwo dla tego Pana , 100% poparcia. Cieszmy się z tego co jest , wielu tutaj życzyłoby sobie sfiksowanego właściciela jak Wojciechowski ( pamietam zreszta słowa po transferach do Polonii ze sowami zazdrości ) .
Mamy młodych chłopaków , za wyjątkiem 4-5 zawodników perspektywyczny skład , mieszankę rutyny z młodością . No i w końcu trenera który wie co to znaczy stawiać na młodych .
Struktura obcokrajowców również mnie cieszy . Pozbyliśmy się w większości przesiadaczy ławki rezerwowych , zostało 11 , w większości stanowiących wartość dodaną do zespołu . Gdybyśmy się pozbyli jeszcze przed startem rundy Jovanicia i Jaliensa było by już optymalnie . Czekamy tylko na solidnego lewego obrońcę ( Magiera byłby ok ) i walczymy do upadłego w lidze .
|
No i takie podejscie mi się podoba