Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2012, 21:24
Na nic słodkości serek2, sorry, ale jestem w netcie na nie nieczuły. Alergie mam jedynie na pisanie nieprawdy. Po pierwsze nie personalizuj sporu o wizję rozwoju Wisły do dwóch nazwisk, po drugie zauważ, że jak pisze większość, znaczy dostrzegam też słabe transfery Valckx'a, więc teza o miłości i zaślepieniu to pusta teza i mająca charakter obraźliwy. Po trzecie jest dokładnie odwrotnie, każda krytyka Bednarza trafia na grono jego zapalczywych wielbicieli. Jak jest, każdy widzi, choć nie wszyscy widzą tak samo.

Co do negocjacji z Hutnikiem, odpowiedz sobie tylko na jedno pytanie .. skoro mógł J.B. pozyskać piłkarza za 8 tysięcy to po co były te negocjacje ..Jeśli zaś oferował 20 tysięcy tylko po to aby przeciągnąć rozmowy i skorzystać z niedopełnienia formalności z nowym kontraktem zawodowym dla piłkarza przez Hutnika i sprowadzić go za 8 tyś. To jest zwyczajne szachrajstwo. Gdyby to było na raz, to choć nieetyczne , ale skuteczne i nie ma że boli kogoś, dla dobra Wisły dla mnie okay. Problem w tym, że my do stołu negocjacyjnego zasiadać będziemy jeszcze wiele razy, a opinia oszusta i szachraja pozostaje.
Co należało zrobić, ano wpłacić te oferowane 20 tyś i ..kontynuować współpracę. Hutnik mógłby wówczas zaskarżać do arbitrażu, mógłby zrobić cokolwiek, ale Wisła miałaby dobrą opinię. Pytanie czy te 12 tyś (20-8=12) , to zysk w dłuższej perspektywie, czy przeciwnie strata, moim zdaniem jednak strata.
Odpowiedz cytując