Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2012, 18:27
s1mone:
Problem w tym że Głowackiego chciał Probierz, nie było sprzeciwu Cupiała i gdyby ten inny, hipotetycznie inny, dyr. sp. blokował transfer, to byłby już byłym dyrektorem sportowym, bo takie działanie byłoby nazwane krótko, sabotaż. Pola manewru akurat tutaj J.B. nie miał, a żądania płacowe Arka też były mocno zaniżone, więc wszystko było proste jak drut.
Melikson to zupełnie inna sytuacja, był też na liście Valckx’a i był również jego pomysłem, a Stan też gdyby chciał, mógł bez przeszkód zablokować ten transfer, sorry ale brnąc w to porównanie coraz bardziej tworzysz świat równoległy, nieistniejący inaczej niż tylko w wyobraźni.. Tu zupełnie nie ma żadnej analogii.

Co do „straty” to Valckx „wygenerował” zyski z MP i kw. do LM i z LE, takie zresztą stawianie sprawy jest również dużym uproszczeniem, bo jest rola i trenera i wielu innych czynników.
Generalnie jestem zdania że finanse to rola Rady Nadzorczej i jej decyzje, w tym Basałaja, a Valckx z tym nie ma wiele wspólnego, bo też inna była jego rola. Wszystkie decyzje były przez R.N. akceptowane, notabene też i blokowane. A że wszystko się działo nie bez wiedzy właściciela, więc jest to tylko i wyłącznie kwestia relacji Rada Nadzorcza – właściciel.

Co do wiosny zgoda, co letniego okienka oczywiście, że nie. Jeśli uważasz przykładowo Bitona za „niewypał” to nie mam pytań.
_____
Wracając do teraźniejszości.
Na dziś te ciekawe transfery to żadne realne wzmocnienia, sami piłkarze na max. rezerwę. Też chciałbym aby któryś jakimś cudem okazał się objawieniem, ale na dziś tak powiedzieć nie można, choć za każdego piłkarza Wisły jak zwykle trzymam kciuki, aby był w życiowej formie i nas wszystkich zachwycił swoja grą. Tyle że to wiara w cuda (które czasem się zdarzają), a nie w profesjonalizm aktualnych włodarzy klubu. Potencjał jest na czołówkę ligi, ale to akurat praca jeszcze poprzedników.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.07.2012 o godz. 18:39.
Odpowiedz cytując