Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2012, 07:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
.......enie. Żeby coś zmienić potrzeba czasu, a po Fornaliku w ostatecznym rozrachunku zostanie to samo co po Smudzie.
Wróżenie z fusów, trudno to skomentować.

Znowu - .......enie a'la Antek Piechniczek.
Nie mamy geniuszy, ale też nikt nie wymaga żeby reprezentujący dynamiczne logo grali jak Hiszpania. Wbrew pozorom - dobre ustawienie taktyczne jest potrzebne słabym drużynom nawet bardziej niż mocnym - bo tylko w ten sposób można zamaskować ewidentne braki.
Potrzebujemy przede wszystkim prostego i skutecznego rozwiązania taktycznego, a że zaczynają się lada moment eliminacje, to dobrze, że trenerem został ktoś, kto zna realia, wie czym dysponuje i w skali polskiej jest najlepszym kandydatem do tej roli.

Ruch grający dobrze w obronie? Że co!?
Weź tylko pod uwagę, że cały czas mówimy o drużynie dysponującej potencjałem kadrowym na środek tabeli tej ligi. A chyba ten fakt Ci cały czas umyka.

I do tego to porównanie z Hiszpanią....
Gdzie Ty tam widzisz porównanie? Znowu, w swoim stylu wmawiasz innym coś, czego nie mówią. Powiedziałem, że Hiszpanie pokazali, że turnieje wygrywa się defensywą i że dobra organizacja gry w defensywie jest szalenie istotna, tylko tyle i aż tyle.

Widzisz, gdybyś obejrzał któryś z meczy tego "wspaniałego" Ruchu z Legią, gdzie przegoniono ich jak stado baranów - wówczas mógłbyś się wypowiadać. A tak...
Widziałem, chyba wszystkie. No i co to udowadnia? Legia pokazała w końcówce, że potrafi wygrać z każdym i przegrać z każdym w tej rundzie - tak samo jak Wisła, czy Lech...więc nie rozumiem czemu wybiórczo traktujesz ich mecze przeciwko tym drużynom. A tak, rozumiem - pasuje Ci to do teorii.

Wybacz, ale team Fornalik nie będzie grał przeciw bezzębnej Wiśle (która i tak im narobiła strachu) i obawiam się, że owe "nowoczesne" ustawienie wuja da.
Obawiasz się, myślisz, przewidujesz, wróżysz...jak zwykle. Legia za to była straszne "zębna" w tamtej rundzie.

Demagogia. Nie wiemy jakie są możliwości tej drużyny. Jeżeli dalej będą ją prowadzić tej klasy fachowcy - nigdy się nie dowiemy.
Mniej więcej wiemy. Możliwości są takie, że przy dobrym losowaniu możemy osiągnąć ćwierćfinał, nic więcej. Mamy co najwyżej kadrę na poziomie Ukrainy czy Chorwacji, a te drużyny nie były w stanie wyjść z grupy w normalnych warunkach.

Nie no - tacy jak Ty będą wierzyć do końca. Sterowani przez media będą pokładać wiarę w kolejnych podstawianych im krajowych specach.
Tak, tak, wszyscy sterowani, dobrze że pozostał jeden wolfy, który wziął czerwoną pigułkę i oderwał się od tego matrixa. Daj spokój, ja nigdzie nie powiedziałem, że Fornalikowi się powiedzie - napisałem nawet, że "ciekawe jak to wszystko przełoży się na kadrę". Czyli znowu, widzę dobre strony tego wyboru, widzę w gościu potencjał, ale nie mam pojęcia czy mu się powiedzie, czy nie.

A potem będzie jak po Euro - szok, niedowierzanie i tak do następnego zbawcy polskiej myśli szkoleniowej...
Znowu wmawiasz sobie i wszystkim coś, czego nie ma. Nigdy nie twierdziłem, że na E2012 na pewno będzie zajebiście. Twierdziłem co najwyżej, że kadrowo mamy potencjał na fajny wynik (w tej grupie), ale trudno powiedzieć, czy dokonamy tego z człowiekiem nie nadającym się do roli selekcjonera. Bo Smudę od Fornalika dzieli dużo, przynajmniej w stylu pracy.
Odpowiedz cytując