Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2012, 22:35
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Sorki ale na kilka dni wyleczyłem się z dyskusji z tobą.
Super, tylko dlaczego jedynie na kilka dni. Ja przyjemności w polemice z Tobą nie znajduję, atakujesz mnie to odpowiadam. Spróbuj pisać coś o Wiśle, a nie ciągle jedynie odnosić się do moich tekstów, atakując mnie personalnie. Niepotrzebnie też personalizujesz spór który ma charakter merytoryczny.
jova napisał(a):Wyświetl post
Baszczyński też zamierzał, a jednak nie wrócił. Na tej podstawie można twierdzić, pracownicy klubu jednak mają coś do powiedzenia...
To nie pracownicy klubu zadecydowali o braku powrotu Baszczyńskiego tylko właściciel. http://wislalive.pl/polecamy/baszczu_szczerze_o___-49/ fragment z wywiadu z Baszczyńskim:

- "Następnie na finał pucharu Grecji przyjechał Stan Valckx, z którym spotkałem się po meczu. Powiedział, że jest zadowolony z mojej formy i zaczęliśmy rozmawiać o moim powrocie pod Wawel. Przyznał, że trener Maaskant widzi dla mnie miejsce w zespole i przedstawiono mi warunki finansowe. Valckx zaznaczył, że Wisła nie jest w stanie zapłacić mi tyle, ile Atromitos Ateny, ale ja byłem zdecydowany na powrót do Polski, więc zgodziłem się na te warunki. Wszystko wydawało się być dopięte na ostatni guzik i byłem na dobrej drodze do podpisania kontraktu z Wisłą Kraków. Jednak w ostatniej chwili mój powrót do Krakowa został zablokowany przez osoby na najwyższym szczeblu…

-Na najwyższym szczeblu w zarządzie klubu, czy chodziło raczej o decydentów z Myślenic?

Nie ma co ukrywać, że w Wiśle najważniejsze zdanie zawsze miał i ma prezes Cupiał.

-Patrząc dzisiaj na obronę Wisły, to chyba przy Reymonta plują sobie teraz w brodę. Zamiast charyzmatycznego Baszczyńskiego mają nieporadnego Jaliensa. Nie miałbyś chyba problemów z grą na pozycji stopera?

Marcin: To właśnie na pozycję środkowego obrońcy byłem wówczas przymierzany do Wisły. Valckx powiedział, że Maaskant widzi mnie w roli stopera, ale miałem być także alternatywą na prawą obronę"

Tyle wersja Marcina Baszczyńskiego, nie ma powodów, aby mu nie ufać, że mówi prawdę. To jedynie kolejny przykład, że Wisła Valckx'a, miała być również polska, widział w niej byłych wiślaków, a kogo miał wygryźć ze składu, ano być może Jaliensa, albo swoją postawą wymusić na nim lepszą grę. Pamiętajmy że ostateczne transfery były zatwierdzane przez Radę Nadzorczą, albo niezatwierdzane. . Czyli była to często wypadkowa pomysłów Stana i blokowania rozwoju Wisły przez R.N. Wisły, czyli w sumie właściciela.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.07.2012 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując