Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2012, 17:22
Fan klub Bednarza widać, nadal aktywny, mój jeden post i mamy aktywną reakcje jego członków. Skoro jestem atakowany więc odpowiadam.
Chciałbym łagodnie , ale chyba sie nie da.. więc po kolei .
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Dopisz jeszcze parę zdań i może zmodyfikuj to co napisałem ale PO CO PISZESZ TO SAMO 237 raz ?
.. Sam sobie dopisz, jak nie umiesz czytać moich postów a zawarłem w nich wiele innych rzeczowych argumentów pokazujących , że zamiast się rozwijać , to się cofamy.

I sam odpowiedz sobie na pytanie:
(bla..bla,,bla) PO CO PISZESZ TO SAMO 237 raz ?(bla..bla)
Więc nie odpowiadaj setki razy pisząc te same durnoty broniące dyletanctwo, a negujące profesjonalizm i realny sukces w europejskich pucharach.
No to właśnie to napisałem ..... to jest mój główny punkt sporu. Miłosz twierdzi ze jest źle bo jest Bednarz.
Nonsens. Nigdy nie napisałem podobnego nonsensu. Jest nie tyle źle, co gorzej, co raz gorzej, ale za sprawą właściciela i jego decyzji, a J.B. jest tylko tego konsekwencją, a raczej skutkiem decyzji bosa. Gdyby Wisła zamierzała się rozwijać, to by łysego w Wiśle nie było.
Będę w tym miejscu złośliwy i przypomnę ci ze Valckx zosłał wy...ny z PSV za malwersacje przy kontraktach ( nie udowodnione), potem pomagał bez większego skutku Chinczykom i w dużej mierze zaprzepaścił chyba dwa największe budżety Wisły. .
To nie złośliwość to głupota w najczystszej, postaci.

W PSV zdobywał mistrzostwa kraju i grał w LM. Pracował tam 4 lata i potrafił kupić piłkarzy na łączna kwotę 51 mln, a sprzedać na kwotę bagatela 83 mln Euro. Zaś przyczyna jego rozstania się z klubem to konflikt kompetencyjny, chciano mu narzucić trenera którego sobie nie życzył, podobnie jak innych współpracowników, nie dał sobą pomiatać i odszedł, a zarzuty nie tylko nieudowodnione, ale wyssane z palca, ot brudami rzuca się na adwersarzy w sporach nie tylko w Polsce. O Chinach nic nie wiesz, więc się nie wymądrzaj, a co do Wisły ..Tak, same klęski, w pół roku (drużynę trzeba było sklecić niemal od podstaw) MP2011 i najlepszy wynik od 9 lat w pucharach.
nowe nabytki zarabiają pewnie połowę tego co Jaliens któremu tak dobrze w Wiśle że ani myśli przenosić się np do Holandii ... (fakt: tam mu nikt tyle nie da bo tam jest profesjonalizm).
Jasne , tylko Jaliensa sprowadził Valckx, nikogo innego tylko Jaliensa. Tak na marginesie to ilu było przeciwników na tym forum tego transferu, ilu uważało, że piłkarz z takim CV nie powinien u nas grać (!?!), ot takie wpadki się zdarzają, rzecz całkowicie naturalna, a za mniejsza kasę by u nas nie grał, plus jest taki że teraz pokazaliśmy iż możemy piłkarzy z tak doskonałym CV sprowadzać do Wisły Kraków.
Jeździsz po "łysym" jak po burym ośle a nie zauważasz budżetu zmniejszonego o bagatelka 10 mln zł..... Otrzeźwij !! za ta kasę to i ja bym zakupił paru asiorów. .
Bednarz już kupował za podobna kasę „asiorów” np. Jirsaka za 750 tyś. , nie dziękuję.
A ponadto powiem ci tak całkiem osobiście : dla mnie Wisła za Maskanta to było tak jak z samochodami z Polski niby w Polsce robione ale mało nasze. Wiem jestem "nie z tej epoki" ale zrozum że są i tacy jak ja więc i nawracaj wszystkich na swoją zachodnią koncepcję...
Ponieważ i tak twój komentarz będzie brzmiał że "złosliwie i głupio" to jeszcze chciałbym ci przypomnieć jak holenderska profesjonalna myśl szkoleniowa wypadła na mistrzostwach Europy.
P.S. Złe porównanie z samochodami bo na te robione w Polsce da się popatrzeć z przyjemnością a na grę Wisly w poprzednim sezonie ... niekoniecznie .
Nie , nie piszesz „złośliwie” , tylko po prostu „głupio”. Porównanie z samochodami bardzo dobre, tak zachodnie są lepsze, ale rozumiem że niektórzy uważają Poloneza za najlepszy samochód świata, no to miłego tkwienia w utopii.
Co do modelu pracy i efektów, to chciałbym aby były minimum pełne 3 lub 4 lata pracy, a nie raptem 2 okienka transferowe, bo tyle miał Valckx w Wiśle.
fialo napisał(a):Wyświetl post
A użytkownik Miłosz będzie miał okazje doskonałą do pisania swoich elaboratów, każdy zawsze na ten sam temat . Że Ci się jeszcze nie znudziło to podziwiam mimo wszystko
Ty zaś piszesz zawsze tak samo, że J.B jest święty, a Valckx to samo zło, dla mnie to zakrawa na paranoje ...

A co do tematu, to w polityce transferowej istotą sprawy jest: którą drogą Wisłą pójdzie w przyszłości, profesjonalizmu i upodobniania sie do wzorców zachodnich, czy bylejakości i polskiej zaściankowości. To jest pytanie o drogę rozwoju, a nie spór o personalia.

Tyle odpowiedzi na posty innych pod moim adresem. Ave Bednarz !
________

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Miłosz, pytanie nie brzmi "czy Wisła ma upodabniać się do klubów zachodnich" tylko 'jak ma to zrobić'. Jak widać linia 'Holnederska' czy inna 'obca' będzie torpedowana przez część kibiców. Z powodów, niestety, poza sportowych.
Ogólnie to mam nadzieje że mi wybaczysz - nie zamierzam z Tobą polemizować. Mamy w gruncie rzeczy podobny, jak nie jednakowy punkt widzenia. Z Katonem nie czepiam się - śmieje się tylko z Twojego zacietrzewienia, bo chyba postu nie odpuścisz bez wzmianki na temat Bednarza Mnie już przeszło, choć zdania nie zmieniłem. Pozdro.
Problem w tym, że aktualnie się nie upodabnia, wręcz oddala.
Co do Katona, to różnica jest jednak i taka , że Ja odpowiadam na posty innych osobiście skierowane do mnie, Katon zaś realizował swoja politykę nie mając w Rzymie zwolenników Kartaginy, ale samo porównanie jest dość zabawne, w sumie przyznaje.. dość zabawne. też Pozdr.
grosz napisał(a):Wyświetl post
My tak się krecimy w kółko od dekady i nic się w tym temacie nie zmieni
Nic dodać nic ująć. Jedyny co nas może cieszyć , że inni w naszej kopanej też się nie rozwijają (wyjątek to ta Akademia Legii) i stąd możemy rywalizować na naszym podwórku, ale od LM się ciągle oddalamy, szkoda.

I to było na tyle postów do mnie.

________
I coś na nowy sezon.

- Więc chciałbyś zostać w Wiśle na kolejny sezon?

Maor Melikson - Tak, ale to pytanie należy też zadać prezesowi i ludziom zarządzającym klubem. Ja czuję się tutaj dobrze, mam wielu przyjaciół.

Co do bramkarzy.

W trzech dotychczasowych sparingach w bramce Wisły grali już Sergei Pareiko, Michał Miśkiewicz i Jan Kocoń. Ani minuty nie wystąpił czwarty z golkiperów, Milan Jovanić. - Tak ustaliliśmy. Teraz wszyscy będą bronić po połowie meczu - zdradził na zakończenie opiekun Białej Gwiazdy.

Na dziś zostaje też Jovanonić, mamy więc 4 (!?) bramkarzy.

I rzecz jasna nadal ciekaw jestem kto ostatecznie grał będzie na LO i jak będzie wyglądała nasz gra ofensywna.

PS. Ciekawa jest też sprawa z Garguła, zostaje czy nie ..
Wisła to jednak wielka niewiadoma, albo raczej równanie z wieloma niewiadomymi.. a mnie by sie marzył taki bardziej spokojny, przewidywalny okres w Wiśle.

Ostatnio edytowane przez milosz : 12.07.2012 o godz. 19:53.
Odpowiedz cytując