Fan klub Bednarza widać, nadal aktywny, mój jeden post i mamy aktywną reakcje jego członków. Skoro jestem atakowany więc odpowiadam.
Chciałbym łagodnie , ale chyba sie nie da.. więc po kolei .
Grantar napisał(a): 
|
Dopisz jeszcze parę zdań i może zmodyfikuj to co napisałem ale PO CO PISZESZ TO SAMO 237 raz ?
|
.. Sam sobie dopisz, jak nie umiesz czytać moich postów a zawarłem w nich wiele innych rzeczowych argumentów pokazujących , że zamiast się rozwijać , to się cofamy.
I sam odpowiedz sobie na pytanie:
Grantar napisał(a): 
|
(bla..bla,,bla) PO CO PISZESZ TO SAMO 237 raz ?(bla..bla)
|
Więc nie odpowiadaj setki razy pisząc te same durnoty broniące dyletanctwo, a negujące profesjonalizm i realny sukces w europejskich pucharach.
Grantar napisał(a): 
|
No to właśnie to napisałem ..... to jest mój główny punkt sporu. Miłosz twierdzi ze jest źle bo jest Bednarz.
|
Nonsens. Nigdy nie napisałem podobnego nonsensu. Jest nie tyle źle, co gorzej, co raz gorzej, ale za sprawą właściciela i jego decyzji, a J.B. jest tylko tego konsekwencją, a raczej skutkiem decyzji bosa. Gdyby Wisła zamierzała się rozwijać, to by łysego w Wiśle nie było.
Grantar napisał(a): 
|
Będę w tym miejscu złośliwy i przypomnę ci ze Valckx zosłał wy...ny z PSV za malwersacje przy kontraktach ( nie udowodnione), potem pomagał bez większego skutku Chinczykom i w dużej mierze zaprzepaścił chyba dwa największe budżety Wisły. .
|
To nie złośliwość to głupota w najczystszej, postaci.
W PSV zdobywał mistrzostwa kraju i grał w LM. Pracował tam 4 lata i potrafił kupić piłkarzy na łączna kwotę 51 mln, a sprzedać na kwotę bagatela 83 mln Euro. Zaś przyczyna jego rozstania się z klubem to konflikt kompetencyjny, chciano mu narzucić trenera którego sobie nie życzył, podobnie jak innych współpracowników, nie dał sobą pomiatać i odszedł, a zarzuty nie tylko nieudowodnione, ale wyssane z palca, ot brudami rzuca się na adwersarzy w sporach nie tylko w Polsce. O Chinach nic nie wiesz, więc się nie wymądrzaj, a co do Wisły ..Tak, same klęski, w pół roku (drużynę trzeba było sklecić niemal od podstaw) MP2011 i najlepszy wynik od 9 lat w pucharach.
Grantar napisał(a): 
|
nowe nabytki zarabiają pewnie połowę tego co Jaliens któremu tak dobrze w Wiśle że ani myśli przenosić się np do Holandii ... (fakt: tam mu nikt tyle nie da bo tam jest profesjonalizm).
|
Jasne , tylko Jaliensa sprowadził Valckx, nikogo innego tylko Jaliensa. Tak na marginesie to ilu było przeciwników na tym forum tego transferu, ilu uważało, że piłkarz z takim CV nie powinien u nas grać (!?!), ot takie wpadki się zdarzają, rzecz całkowicie naturalna, a za mniejsza kasę by u nas nie grał, plus jest taki że teraz pokazaliśmy iż możemy piłkarzy z tak doskonałym CV sprowadzać do Wisły Kraków.
Grantar napisał(a): 
|
Jeździsz po "łysym" jak po burym ośle a nie zauważasz budżetu zmniejszonego o bagatelka 10 mln zł..... Otrzeźwij !! za ta kasę to i ja bym zakupił paru asiorów. .
|
Bednarz już kupował za podobna kasę „asiorów” np. Jirsaka za 750 tyś. , nie dziękuję.
Grantar napisał(a): 
|
A ponadto powiem ci tak całkiem osobiście : dla mnie Wisła za Maskanta to było tak jak z samochodami z Polski niby w Polsce robione ale mało nasze. Wiem jestem "nie z tej epoki" ale zrozum że są i tacy jak ja więc i nawracaj wszystkich na swoją zachodnią koncepcję...
|
Grantar napisał(a): 
Ponieważ i tak twój komentarz będzie brzmiał że "złosliwie i głupio" to jeszcze chciałbym ci przypomnieć jak holenderska profesjonalna myśl szkoleniowa wypadła na mistrzostwach Europy.
P.S. Złe porównanie z samochodami bo na te robione w Polsce da się popatrzeć z przyjemnością a na grę Wisly w poprzednim sezonie ... niekoniecznie .
|
Nie , nie piszesz „złośliwie” , tylko po prostu „głupio”. Porównanie z samochodami bardzo dobre, tak zachodnie są lepsze, ale rozumiem że niektórzy uważają Poloneza za najlepszy samochód świata, no to miłego tkwienia w utopii.
Co do modelu pracy i efektów, to chciałbym aby były minimum pełne 3 lub 4 lata pracy, a nie raptem 2 okienka transferowe, bo tyle miał Valckx w Wiśle.
fialo napisał(a): 
|
A użytkownik Miłosz będzie miał okazje doskonałą do pisania swoich elaboratów, każdy zawsze na ten sam temat . Że Ci się jeszcze nie znudziło to podziwiam mimo wszystko
|
Ty zaś piszesz zawsze tak samo, że J.B jest święty, a Valckx to samo zło, dla mnie to zakrawa na paranoje ...
A co do tematu, to w polityce transferowej istotą sprawy jest: którą drogą Wisłą pójdzie w przyszłości, profesjonalizmu i upodobniania sie do wzorców zachodnich, czy bylejakości i polskiej zaściankowości. To jest pytanie o drogę rozwoju, a nie spór o personalia.
Tyle odpowiedzi na posty innych pod moim adresem. Ave Bednarz ! 
________
Lukasz napisał(a): 
Miłosz, pytanie nie brzmi "czy Wisła ma upodabniać się do klubów zachodnich" tylko 'jak ma to zrobić'. Jak widać linia 'Holnederska' czy inna 'obca' będzie torpedowana przez część kibiców. Z powodów, niestety, poza sportowych.
Ogólnie to mam nadzieje że mi wybaczysz - nie zamierzam z Tobą polemizować. Mamy w gruncie rzeczy podobny, jak nie jednakowy punkt widzenia. Z Katonem nie czepiam się - śmieje się tylko z Twojego zacietrzewienia, bo chyba postu nie odpuścisz bez wzmianki na temat Bednarza Mnie już przeszło, choć zdania nie zmieniłem. Pozdro.
|
Problem w tym, że aktualnie się nie upodabnia, wręcz oddala.
Co do Katona, to różnica jest jednak i taka , że Ja odpowiadam na posty innych osobiście skierowane do mnie, Katon zaś realizował swoja politykę nie mając w Rzymie zwolenników Kartaginy, ale samo porównanie jest dość zabawne, w sumie przyznaje.. dość zabawne. też Pozdr.
grosz napisał(a): 
|
My tak się krecimy w kółko od dekady i nic się w tym temacie nie zmieni
|
Nic dodać nic ująć. Jedyny co nas może cieszyć , że inni w naszej kopanej też się nie rozwijają (wyjątek to ta Akademia Legii) i stąd możemy rywalizować na naszym podwórku, ale od LM się ciągle oddalamy, szkoda.
I to było na tyle postów do mnie.
________
I coś na nowy sezon.
- Więc chciałbyś zostać w Wiśle na kolejny sezon?
Maor Melikson - Tak, ale to pytanie należy też zadać prezesowi i ludziom zarządzającym klubem. Ja czuję się tutaj dobrze, mam wielu przyjaciół.
Co do bramkarzy.
W trzech dotychczasowych sparingach w bramce Wisły grali już Sergei Pareiko, Michał Miśkiewicz i Jan Kocoń. Ani minuty nie wystąpił czwarty z golkiperów, Milan Jovanić. - Tak ustaliliśmy. Teraz wszyscy będą bronić po połowie meczu - zdradził na zakończenie opiekun Białej Gwiazdy.
Na dziś zostaje też Jovanonić, mamy więc 4 (!?) bramkarzy.
I rzecz jasna nadal ciekaw jestem kto ostatecznie grał będzie na LO i jak będzie wyglądała nasz gra ofensywna.
PS. Ciekawa jest też sprawa z Garguła, zostaje czy nie ..
Wisła to jednak wielka niewiadoma, albo raczej równanie z wieloma niewiadomymi.. a mnie by sie marzył taki bardziej spokojny, przewidywalny okres w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.07.2012 o godz. 19:53.
|