Lukasz napisał(a):

|
Sytuacja jest Grantar odwrotna - jest budżet niższy więc jest Bednarz
|
No to właśnie to napisałem ..... to jest mój główny punkt sporu. Miłosz twierdzi ze jest źle bo jest Bednarz.
Lukasz napisał(a):

|
Bo przecież to Polak i stawia na naszych. Dla Polskiej Wisły. Nie masz wrażenia ze argument Polskości powoduje to że łyka się coś, co normalnie byłoby nie do przełknięcia? Mnie to powoli zaczyna przerażać.
|
Lukasz napisał(a):

Swoją droga ciekawe porównanie - masz auto? Ja mam stare BMW i nie przeszkadza mi ze to niemieckie, nie przeszkadza mi że pracuje na komputerze z Tajlandii czy z Chin, że używam Chińskeij Nokii która trzyma dzień, iże właśnie kawę piję która jest pewnie z... brazylii czy z innego miejsca na świecie. Nie mam ciśnienia na polskie rzeczy bo inaczej żyłbym w notorycznym stresie. ...........
Może dlatego widzę Twoja utarczkę z Miłoszem tak jak widzę - sprzeczanie się o 'fakty' a tak na prawdę to chodzi o coś innego - narodowość.
|
Przeginasz z tymi przykładami zwłaszcza z kawą

.
Dla mnie jest obciachem że 40 mln kraj w środku Europy nie potrafi wyprodukować samochodu. Nie jestem nacjonalistą ale jak już wcześniej przyznałem człowiekiem "starej daty". Nikomu nie każę myśleć w tym zakresie tak jak ja.
Nie protestowałem gdy zatrudniano Maskanta i Valckxa (nie znajdziesz 1 postu). To było OK. Zacząłem nieśmiało marudzić ( może w 1-2 postach) gdy w składzie na mecz był 1 Polak.
Skąd więc te twierdzenie że chodzi mi tylko na narodowość ?
Pewnie protestowałem bo uważałem że jest to jeden z powodów złej gry.
Lukasz napisał(a):

|
jestem podobnego zdania co Miłosz, natomiast polemika między wami jest jak gra w kółko i krzyżyk - wygrać się nie da, chyba ze druga strona odpuści.
|
Wiem że jestem w mniejszości co obrazuje ankieta na początku tego wątku ... i wiem że z Miłoszem nigdy nie wygram ale nie o to chodzi ... w tej dyskusji muszą być prezentowane rożne poglądy .