Wyświetl pojedynczy post
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2012, 11:45
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Sytuacja jest Grantar odwrotna - jest budżet niższy więc jest Bednarz
No to właśnie to napisałem ..... to jest mój główny punkt sporu. Miłosz twierdzi ze jest źle bo jest Bednarz.

Bo przecież to Polak i stawia na naszych. Dla Polskiej Wisły. Nie masz wrażenia ze argument Polskości powoduje to że łyka się coś, co normalnie byłoby nie do przełknięcia? Mnie to powoli zaczyna przerażać.
Swoją droga ciekawe porównanie - masz auto? Ja mam stare BMW i nie przeszkadza mi ze to niemieckie, nie przeszkadza mi że pracuje na komputerze z Tajlandii czy z Chin, że używam Chińskeij Nokii która trzyma dzień, iże właśnie kawę piję która jest pewnie z... brazylii czy z innego miejsca na świecie. Nie mam ciśnienia na polskie rzeczy bo inaczej żyłbym w notorycznym stresie. ...........
Może dlatego widzę Twoja utarczkę z Miłoszem tak jak widzę - sprzeczanie się o 'fakty' a tak na prawdę to chodzi o coś innego - narodowość.
Przeginasz z tymi przykładami zwłaszcza z kawą .
Dla mnie jest obciachem że 40 mln kraj w środku Europy nie potrafi wyprodukować samochodu. Nie jestem nacjonalistą ale jak już wcześniej przyznałem człowiekiem "starej daty". Nikomu nie każę myśleć w tym zakresie tak jak ja.
Nie protestowałem gdy zatrudniano Maskanta i Valckxa (nie znajdziesz 1 postu). To było OK. Zacząłem nieśmiało marudzić ( może w 1-2 postach) gdy w składzie na mecz był 1 Polak.
Skąd więc te twierdzenie że chodzi mi tylko na narodowość ?
Pewnie protestowałem bo uważałem że jest to jeden z powodów złej gry.
jestem podobnego zdania co Miłosz, natomiast polemika między wami jest jak gra w kółko i krzyżyk - wygrać się nie da, chyba ze druga strona odpuści.
Wiem że jestem w mniejszości co obrazuje ankieta na początku tego wątku ... i wiem że z Miłoszem nigdy nie wygram ale nie o to chodzi ... w tej dyskusji muszą być prezentowane rożne poglądy .
Ostatnio edytowane przez Grantar : 12.07.2012 o godz. 11:49.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując