wislak68 napisał(a):

1. Odnosnie pseudo konkursow obecnego rezimu o ktorych napisales pod koniec poprzedniego postu.
Co do ludzi bioracych aktywny udzial w poczynaniach komunistow moim zdaniem powinni dostac minimum 10 lat zakazu pelnienia jakichkolwiek funkcji publicznych( administracja, polityka...). Niestety Mazowiecki ze swoja polityka grubej kreski moze i chcial dobrze ale wyszla kupa. Czyli komunistyczne swinie po kilku liftingach dzialaja dalej jako prominentni politycy pod szyldami innych partii. Niestety teraz trzeba czekac na selekcje naturalna bo juz nic nie mozna zrobic. Swoja droga jak widze trybuna ludowego Rysia Kalisza, kolekcjonera Jaguarow i zlotych Rolexow, podpinajacego sie pod klase pracujaca, albo neo faszystow z krytyki literackiej to mnie krew zalewa jak ludzie moga glosowac na cos takiego. No ale 40 lat komuny i prania mozgu zrobilo swoje.
Przyklad Greenspana pokazuje ze nawet bedac przygotowywanym przez kilkanascie lat do objecia FEDu i majac lata wyksztalcenia i praktyki mozna zaliczyc spektakularna wtope. Wiec moge sie zgodzic z toba i zaryzykowac troche sarkastyczne twierdzenie ze w przypadku Skrzypka i Greenspana wyksztalcenie nie gra roli.
Wszystkie liczby do ktorych sie odwolywalem mozesz znalezc w sprawozdaniach z wykonania budzetu na stronach NIK.
Co do obsadzania stanowisk przez swoich poplecznikow to pierwsza mysl ktora mi przyszla do glowy do historia pewnego rzymskiego cezara ktory zrobil senatorem swojego konia. Bo historie pisza zwyciezcy i gdyby JK dostal bezwzgledna wiekszosc to moglby to samo zrobic z Alikiem. Jego prawo.
Ci do przeszlosci agenturalnej Belki to mozesz mi podeslac linka/przybizyc temat bo nie jestem najwyrazniej na biezaco, a musze przyznac ze on jako jedyny wywarl na mnie pozytywne wrazenie jako premier.