Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2012, 09:58
Fornalik nie nadaje się na trenera wg mnie w ogóle. On jedyne sukcesy jakie miał to z przeciętnym Ruchem, który tak naprawdę gra prymitywny futbol, oparty na sile. Nie żebym negował tym samym jego osiągnięcia w Polsce, nie to mam na celu. Skoro tak się gra u nas, no to po cholerę się silić i wymyślać coś innego, jak wystarczy trochę popracować nad wydolnością i już. To samo mamy przecież w Koronie czy w Śląsku a teraz będziemy mieć w Wiśle.

Reprezentacja to raczej, taktyczne szachy, oparte na wiedzy i intuicji. Nie mam pojęcia jaką wiedzę posiada Fornalik, skoro tapla się tylko w rodzimej piłce oraz jakież to ma doświadczenie, skoro też w naszej rodzimej konfiturze jest zamknięty. To czym zasłynął w naszej lidze ma wg mnie średnie przełożenie na to co by potrzeba w reprezentacji. A to dlatego ,że tutaj należy ułożyć taktykę, tylko i wyłącznie i dokonywać selekcji zawodników pod jej realizacje. Nie prowadzi się przygotowań fizycznych, wydolnościowych. także zawodników ma się do dyspozycji na kilka godzin przed i po meczu. Aby temu podołać należy mieć bardzo ale to bardzo duże doświadczenie i wyczucie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując