thechris napisał(a):

Ja nie widzę w Probierzu zwycięzcy. To zwykły rzemieślnik na grę w środku stawki. Już Skorża miał to coś w sobie, że można było na niego liczyć, że wygra chociaż naszą skopana ligę. Z Legią miał tytuł na wyciągnięcie ręki... Z Probierzem nie widzę możliwości żeby o tytuł się w ogóle otrzeć. Nadrabia garniakiem i ogólnie wizerunkiem Mou ale jest z niego trener jakich w Polsce na kopy.
A łysy to tragedia... wiadomo.
|
Co za pierdzielenie... Mentalności zwycięzcy mu brakuje... Co to ....a znaczy? To piłkarze wychodza na boisko to piłkarze strzelają, podają i jeżdżą (lub nie) na dupach. Trener jest od zrobienia dobrej atmosfery i taktyki. Sam na boisko nie wybiegnie! Powiedz mi gdzie ten brak mentalności zwycięzcy u Probierza zauważyłeś - w ŁKSie? A może Jadze? A jakich on tam miał piłkarzy? Co miał z nimi więcej ugrać? Ja naprawdę jestem zdania że problem naszej piłki nie leży w osobach trenerów typu Probierz, Skorża czy Fornalik. Ba - moim zdaniem przerastają o głowę piłkarzy jakich prowadzą. Kasperczak nie był wcale trenerem przegenialnym w porównaniu do tych co są teraz. Miał piłkarzy przegenialnych w porównaniu do tego co mamy teraz! Jak Skorża miał Kosę czy Brożków w formie to potrafił to ładnie ułożyć, graliśmy zajebistą piłkę i ręce same składały się do braw. Jak Skorży piłkarzy zabrakło a zostali kopacze to się zaczęła kopanina! IMO trenerzy nie są źli, dostają rykoszetem za to że muszą trenować Bunozów czy Kirmów. Mieliśmy tu Petrescu i prawda jest taka że zdziałał tyle co ci przed nim i ci po nim - czyli chuja! Zrozumcie że problemem jest brak młodych dobrych piłkarzy, nie ma następców Żurawia, Franka, Szymka, Kosy, Baszcza itd itd... Nawet Mourinho gdyby zamiast Ronaldo miał grać Genkovem a w miejsce Pepe wstawić mu Czekaja to by chuja ugrał i to pomimo "mentalności zwycięzcy"! Polska piłka idzie na dno bo nie produkuje piłkarzy, już nawet do reprezentacji musimy ściągać piłkarzy z zagranicy! Ale ....a winny jest Skorża bo nie nauczył chłopów pod trzydziestkę wrzucać w pełnym biegu i podawać celnie z pierwszej piłki...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"