Arapaho napisał(a):

Niedawno się chwaliłes że masz dzialalnośc gospodarczą to może pochwal sie jak to wyliczasz te swoje zarobki- które ponoc otrzymujesz ?
|
po pierwsze nie chwaliłem, tylko informowałem. Nie mam w zwyczaju się chwalić. Jestem na etacie i prowadzę biznes razem z żoną.
martin_6 napisał(a):

bingo.
Panowie, o czym my mówimy. Byłem po śniadanie w Biedronce

, wisi kartka, że szukają pracowników. 2150 zł plus socjal (nie wiem jaki). Czyli 500 euro brutto miesięcznie. Radzę Jedrkowi 76 zmienić pracę, bo albo jest dymany przez pracodawce, albo jest kompletnym jełopem i nawet do roboty w Biedzie się nie łapie.
jeszcze raz powtórzę, średnie liczy się dla pracowników w przedsiębiorstwach. Dla 4,5 miliona Polaków. W sumie w gospodarce pracuje 16 mln. Czyli te 800 euro zarabia 25% społeczeństwa pracującego.. Nie twierdzę, że ludzie zarabiają mniej, choćby w kilkuhektarowym rolnictwie. .
I jeszcze jedno. Jak ktoś kończy humanistykę i całe swoje życie rozkładał Homera czy Mickiewicza zamiast ciągów Fibonacciego czy praw fizyki to nie ma prawa się krzywić, że w dzisiejszych czasach ma problem z pracą i zarobkami.