Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2012, 22:51
Szpen napisał(a):Wyświetl post
zaprzeczy

zaraz pewnie napiszecie swoje wywody, oskarżenia o kłamstwa itd, ale prawda jest taka, że ja oraz moi bliscy znajomi, jesteśmy 6 lat po studiach i nikt z grupy nie schodzi niżej niż poziom 3k netto na rękę. Fakt, rozpiętość jest duża, od mega zarobków, kończąc na tych 3k netto. Ale nie o tym tutaj rozmawiamy.
Patrząc na swoją rodzinę, zarówno tą bliższą jak i dalszą średnia 800 euro również jest jak najbardziej ok. Większość zarabia więcej. A mam statystyczną rodzinę jak i znajomych. Żadnych koneksji i powiązań biznesowych. Wyłącznie nauka i samozaparcie.

Przypominam, że średnie mierzy się w przedsiębiorstwach, czyli w grupie 4,5 mln Polaków.
Niedawno się chwaliłes że masz dzialalnośc gospodarczą to może pochwal sie jak to wyliczasz te swoje zarobki- które ponoc otrzymujesz ?Bardzo mnie to ciekawi z punktu widzenie tego co robię na codzień.
I pochwal się w jakich branżach /firmach pracujesz ty i twoi znajomi same nieprawdopodobne rzeczy opowiadasz z mojej 23 osobowej grupy z Politechniki po 12 latach stałe zarobki powyżej 3k ma o ile wiem ok 5-6 osób z tego 3 doktorantów, znajomy po AGH ( perfekt angielski - 3 lata zagranica w dużej firmie pracowal ) jest bez pracy 7 miesiąc , a prawie cały poprzedni rok to roboty za mniej więcej 1800 zł na ręke minus wynajęcie pokoju w mieszkaniu w mieście gdzie pracował (jest z Krakowa) może to czyta bo jest z R22 , kilka innych osób z AGH - geofizyka i inżynieria środowiska są już ponad rok bez pracy wszystkie oferty jakie dostawali typu SKOK, ZBK to kasa max 1400 zł na rękę .Moge tak wyliczać bez końca - żeby nie było są szczęśliwcy wśród moich znajomych którzy mają stosunkowa dobrą kasę (kilku programistów , właśnie doktorzy na uczelniach , kilku prawników , lekarze - choc akurat moi kardiolodzy wyjeżdzaja do Niemiec ) ale to jest może 5-10% a reszta?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej