Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2012, 18:10
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post
Nie zgodzę się co do naszych celów. Jak zwykle celem jest mistrzostwo.

Inna sprawa, czy jest to realny cel. Moim zdaniem tak. Jesteśmy słabi, ale reszta jest jeszcze słabsza. Kogo niby mamy się bać?

@bonawentura - dobrze zrozumiałem, że zapewne Głowacki i Sobolewski będą piłkarskimi łamagami? Z jednej kontuzji Sikorskiego wyciągasz wniosek, że jest podatny na kontuzje?
Jeżeli ktoś powie dzisiaj, przy takim zasobie kadrowym a nie innym, że celem Wisły jest MP, to jest co najmniej śmieszny. Ten skład nie gwarantuje nam w przyszłym sezonie gry w pucharach i tyle.

Reszta nie jest jeszcze słabsza. Legia, Lech, Ruch, Śląsk, Zagłębie, Korona to niby kluby od nas słabsze? Okaże się na koniec przyszłego sezonu, ale te kluby zachowały monolit, mają następców, jest pewna ciągłość w ich działaniach.

I co do ostatniego akapitu - tak, dobrze zrozumiałeś - chodzi mi o podatność na kontuzje, nic więcej. Mam szacunek do Sobola i Głowy, ale to już nie te lata, by móc zachwycać wszystkich swoją grą i jednoczesnym brakiem jakichkolwiek kontuzji w całym sezonie. Co do Sikorskiego - Ty myślisz, że to jest nienormalne, gdy kibic, widząc kontuzję nowozakontraktowanego zawodnika martwi się, czy on w ogóle będzie u nas w jakimkolwiek spotkaniu grał. Ja mam złe przeczucia i wolę w tym względzie być pesymistą. Po Dawidowskim i Gargule mam traumę. Nie wiem jak Ty.
Odpowiedz cytując