Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2012, 13:23
Czy ktoś kompetentny, mógłby mi odpowiedzieć na pytanie, czy Wisła Kraków buduje lub modernizuje swoją bazę treningową. Nie pytam o Akademię czy bazę szkoleniową, lecz o bazę treningową pierwszej drużyny oraz ME. Jedyne pseudoboisko treningowe obok stadionu, nie spełnia nawet minimum treningowego dla zachodniego klubu amatorskiego czy nawet polskiego, a co dopiero dla top klubu Ekstraklasy

Czy nasz duet polskich fachowców piłkarskich - Bednarz / Probierz - uważa za normalne, iż mieli oni lepsze warunki treningowe w swoich dotychczasowych klubach, niż w klubie o awans i angaż do którego tak się starali

Nie mogę uwierzyć, że Cupiał doprowadził do takiej zapaści w infrastrukrurze klubu. Miasto wybudowało za społeczne pieniądze luksusowy stadion, zwracając Cupiałowi co do jednego grosza, wszystkie jego dotychczasowe inwestycje w stary stadion. Wisła jest przez niego prowadzona na zasadach pożyczki, czyli zwrotu jego włożonych w nią pieniędzy, nawet z procentami, co czyni już teraz i co uczyni do zera zapewne, z chwilą nieuniknionego kiedyś rozstania z Wisłą. Czy moje pytanie o bazę szkoleniową dla pierwszej tylko druzyny, to pytanie wyłącznie o bazę, czy raczej o przyszłość Wisły Kraków bez Cupiała

Co Cupiał zamierza pozostawić po sobie w Wiśle, oprócz zdobytych i bezdyskusyjnie bezcennych tytułow mistrzowskich

Na dziś mamy zabójczy dla Wisły dług wobec Cupiała oraz 0 ( słownie ZERO inwestycji z jego strony w infrastrukturę sportową klubu czyli w bazę treningową nawet dla pierwszej drużyny, bazę szkioleniową dla młodzieży wiślackiej czy Akademię piłkarską dla szeroko rozumianego systemu szkolenia w Wiśle)

Tolerowanie przez kibiców takiego stanu rzeczy, jest równoznaczne z wydaniem na Wisłę wyroku śmierci z chwilą odejscia Cupiała. Tak bezgraniczne oddanie mu Wisły w jego ręce, skutkuje złotą erą mnistrzowską dla Wisły na zewnątrz, ale wewnątrz struktur Wisły, dokonała się zapaść rozwojowa klubu. To kolos na glinianych nogach. Zmniejszanie budżetu klubu w dobie powiększenia stadionu, świadczy o odbieraniu długu z Wisły, a brak elementarnych struktur treningowych, nawet dla pierwszego zespołu, potwierdza jedynie filozofię nieinwestowania w Wisłę czyli odejścia od rozwoju klubu, co w praktyce oznacza nie tyle stagnację co upadek klubu.

Nie bez Kozery poruszyłem temat naszych asów sportowych czyli Bednarza od filozofii zadabania przede wszystkim o wypłacalność wlasnych rachunkow finansowych, choćby na wczasach przed Levadią, czy Probierza od gromadzenia wokól siebie ( Białystok) piłkarzy swojego pokroju, czyli tych z prokuratorskich zeznań Dziurowicza. Usunięcie ludzi z Wisły, planujacych rozwój szkoleniowo-treningowy w klubie i zastąpienie ich w/w asami polskiej piłki nożnej, to żart z pogrzebu Wisły. Poprzednicy od Basałaja, stawiali na doświadczonych piłkarzy, bo nie mieli warunków do trenowania młodego narybku i dlatego też, chcieli te warunki jak najszybciej stworzyć. Obecni zarządcy Wisłą, twierdzą , że chcą stawiać na mlodych i to Polaków najlepiej, lecz temat bazy szkoleniowo-treningowej uważają za zbędny w ich wersji Wisły. Kto tu mija się nie tyle z logiką co z rozumem wogóle

Odpowiedź dla mnie jest prosta. Uczniowie własnych rachunków finansowych i szkoły Dziurowicza oczywiście. To oni wpisuja się w filozofię finansowo-sportową Cupiała, czyli bez gwarancji wyniku sportowego lub finansowego nie wchodzimy w ten interes i tyle w temacie lepszej przyszłości Wisły Cupiała, gdzie bez gwarancji LM, Cupiał już nie zawierzy Basałajom i innym Holendrom, a mistrza to tradycyjnie mu zagwarantuje jego własna Ciotka oczywiście, a nie tylko Bednarz z Probierzem.
Ostatnio edytowane przez kot : 08.07.2012 o godz. 13:59.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując