arrosmay napisał(a):

Porównywanie Chrapka do Czarka, to jak porównywanie Meliksona do Sobolewskiego.
Chrapek jest klasyczną 10, ostatecznie skrzydłowym, więc z racji swojej pozycji powinien być kreatywny.
Co do młodych to słabo się wczoraj spisał napastnik z drugiej połowy, z 3 setki miał i wszystko zmarnował. Z dobrej strony pokazał się szczególnie Michał Szewczyk, który szaprał całą połowę prawą flanką.
|
Chrapek zaliczył dopiero 1 udany sezon a Czarek tych sezonów w karcie ma sporo.
Natomiast mamy fajnych młodych ofensywnych zawodników. Obrońcy byli wczoraj jak juniorzy, w drugiej połowie Lechia klepała nas jak chciała, myślałem że Czekaj będzie jakoś umiał wyprowadzić piłkę bo wiadomo dla młodzieży to dopiero początek i nie dawał rady, mam nadzieje że Głowacki i Uryga jakoś będą umieli rozegrać piłkę od tyłu, bo obrońca to nie tylko powstrzymywanie rywali to także niezłe podanie tak aby ominąć środek pola. Prócz Chrapka nikt nie umiał zagrać celnej długiej piłki, wiem że to początek ale jeśli dalej tak pójdzie to znów może być nie najlepiej.
Fajnie z tymi sytuacjami, pierwsza w drugiej połowie była świetna, Kamiński urwał się w odpowiednim momencie a Iliev przedryblował i podał, ale jednak trzeba patrzeć na to że w drugiej połowie w Lechii byli sami młodzi.