Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2012, 02:47
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post
Wisła nie zdobyła mistrzostwa w 2011 głównie dzięki Meliksonowi. Na dowód kilka statystyk: (..).
Napisałem że " Dzięki Meliksonowi w kluczowym stopniu Wisła zdobyła MP2011 ", w .." kluczowym" i podtrzymuję swój pogląd. Pamiętam o Brożkach (zwłaszcza Paweł był dla nas ważnym napastnikiem, ale Genkow go z powodzeniem wiosną zastąpił, tak na marginesie warto tu porównać np. grę Genkowa /wiosna 2011/ i Bitona /sezon kolejny i jesień 2011/ i obu statystyki, które zupełnie nie oddaja wartości tych piłkarzy w pracy na rzecz drużyny), pamiętam tez o Kirmie, ale ..statystyki nie oddają wszystkiego, bo ile bramek i asyst ma np. środkowy obrońca, o bramkarzu nie wspominając. Poza tym ważniejsze są czasem piłki otwierające drogę do bramki niż odnotowywane w statystykach asysty, jest też kwestia przywództwa na boisku, i bycia liderem drużyny. Czasem lider nie ma najlepszych statystyk, a jest liderem i dotyczyło to wiosną 2011 właśnie Maora Meliksona (pamiętajmy że grał tylko pół sezonu), a w sezonie np. Patryka Małeckiego statystki, nie na miejsce pierwsze, ale o wiele ważniejszy piłkarz dla drużyny, niż mający lepsze wskaźniki Kirm. Powtórzę statystyki są ważne, ale wówczas należałoby np. odnotować, powiedzmy ile Kirm zmarnował „setek”, a był to czasem efekt pracy całej drużyny, powtórzę statystyki są ważne, ale nie oddają wszystkiego.

bo w mojej ocenie jeżeli dopisze mu forma i będzie mu się chciało (to niestety jest kluczowe) to bez wątpienia jest naszym najlepszym zawodnikiem.
Tu zgoda.

Chciałem tylko pokazać, że - jak pokazują statystyki - i bez niego cieszylibyśmy się z mistrzostwa.
A tu akurat nonsens. Nawet te statystyki pokazują że nie jest w nich na miejscu pierwszym, ale bez niego MP2011 by nie było. Pamiętajmy że są piłkarze łatwo zastępowalni i tacy których niezwykle trudno zastąpić, Maor należy do tych drugich.
Odpowiedz cytując