milosz napisał(a):

[
Melikson był obserwowany, a Pareiko polecony i nikt tego nie kwestonuje, tyle że nie w tym rzecz, ale tu znowu masz problem z czytaniem cudzych tekstów. Pisząc o Mielcarskim uczyniłem to w kontekście jego krytyki i wychwalania (jak to zwykle u fan klubu J.B.) Bednarza że za jego czasów przyszedł Marcelo, owszem tak, ale akurat krytyka Mielcarskiego i dawanie jako przeciwwagi .. nazwiska Marcelo to po prostu nonsens.
Planem minimum była LE i plan zrealizowano, więc w czym problem !?
A z frekwencją to przeszacowania dokonał Basałaj i Rada Nadzorcza. Taaa , jasne Stan Valckx i frekwencja, gdyby nie Melikson wiosną a Biton jesienią to dopiero mielibyśmy frekwencje.. w sumie oczywiście Stan ponosi odpowiedzialność za wszystko , no może , .. nie odpowiada tylko za ..koklusz i gradobicie.
Związek zaś jest prosty ..Marcelo i Brożkowie poszli za dużo większą kasę niż koszt sprowadzenia nowych zawodników. Do tego dochodzą fundusze z europejskich pucharów.
PS. Notabene teraz również, wypożyczony Małecki i jakoś na dodatkowe fundusze na transfery się nie zapowiada ..
|
Czyli pisząc "Problem w tym że Marcelo przyszedł do nas dlatego, że to właśnie Mielcarski skontaktował się z menadżerem Paulisty i ten podsunął mu Marcelo." miałeś na myśli "to był majstersztyk Bednarza, że po mimo burdelu który zostawił Mielcarski wyhaczył taką perełkę i ją ściągnął", tak?
Planem minimum było LE i to zrealizowano więc nie można mówić o "dodatkowych funduszach z europejskich pucharów" bo przecież to było w planie minimum, tak?
Nie zrealizowano frekwencji czyli uzyskaliśmy zyski mniejsze od zakładanych czyli możemy mieć z tego tytułu dziurę budżeotowo czyli możliwe że "bajki o braku kasy" nie są jednak takimi bajkami, tak?
W tym roku nie gramy w pucharach więc dla zbilansowania budżetu możliwe, że dodatkowa kasa z Małeckiego pójdzie na wyrównanie budżetu, tak? Oczywiście nie musi, ale jest taka możliwość, tak?
Marcelo to stara sprawa i kasa pewnie poszła na bieżąco działalność, a kasa z Brożka to poszła prawie w całości na Meliksona (700k), Genkova (500k), pewnie Jaliens i Pareiko też coś za podpis dostali, więc raczej nie można mówić o tym, ze z kasy z Brożka zostało coś na sezon 2011/12, tak?
PS. Ponadto narzekasz na moje czytanie ze zrozumieniem a wkładasz mi w usta stwierdzenie, że to niby Valckx jest winny braku kasy czy przeszacowania frekwencji jak ja nic takiego nie napisałem. Ponadto jeszcze chwile temu wyśmiewałeś teorie braku kasy a teraz w sumei sam ją potwierdzasz...