Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2012, 08:00
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
No to mi wyslij linka dlaczegóz to zaleznosc PITu od PKB jest bardziej miarodajna niz moj pomysl. Bo ja tez sie kierowalem zdrowym rozsadkiem i matematyka. Jak jest jakas teoria ekonomii ktora moglbys sie posluzyc to prosze bardzo z przyjemnoscia sie zapoznam, na nauke nigdy za późno.
Dług publiczny to nie żart. Chyba ktoś musi za niego odpowiadac, nie wział sie z niczego.

1) 5mld osczednosci?To mi przeslij linka gdzie to moge znalezc. Bo w analizie budżetu o tym ani słowa.
2) No za PO to dopiero słupki skaczą konkretnie.I nie żebym był zwolennikiem rudego bo *uja nie trawie za podporzadkowanie Polski UE, machlojki i kretactwo.
3) Możesz sprawdzic i 10 lat wstecz. I zobaczysz ze z budzetu na budzet płacimy corac wiecej wszekilej masci podatkow, zobowiazan a mimo to dług publiczny powieksza sie coraz bardziej. i Stopien jego wzarostu nie zalezy za bardzo od koloru partii wladzy.
3) A gdzie ja napisalem ze PO robi cos dobrze dla zwyklych ludzi. I jednym i drugim nalezy sie solidny plaster na opamietanie za robienie z nas kolejnego PIIGSa
1. Nie udawaj wiesz kogo. Planowany deficyt na 2007 to 22 mld, rzeczywisty to 17 mld. Nie sądzę żeby mniej pożyczyli, raczej były większe wpływy, czyli 5 mld zostało w kieszeni. Łapiesz?

2. Taa, a najbardziej skoczył słupek deficytu, zaraz o nim długu.

3. Nie zależy ? Jak sie ma klapy na oczach to nie zależy.

4. Nie napisałeś, ale zrównywanie bandy oszustów z uczciwymi oddanymi Polsce ludźmi jest jeszcze większym debilizmem.
Hej Nasz TS !!